De kans op autoschade in de winter is 60% hoger dan in de zomer. Dit blijkt uit onderzoek van de ANWB. Ook bij een zachtere winter is de kans op een schade groter dan in de zomer, maar nog altijd 30% lager dan bij een strenge winter.

Meeste schades bij gladheid

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste schades ontstaan bij gladheid. En dat is logisch want je kunt gemakkelijk in een situatie komen waarbij je de auto niet meer (helemaal) onder controle hebt. Hieronder zie je in hoeverre het weer bepalend is voor schades.

Gladheid: 61,8%
Sneeuwval: 13,6%
Regenval: 11,1
Rijden in het donker 8,9%
Laagstaande zon: 7,5%

De eenzijdige aanrijding, waar dus alleen jij als automobilist bij betrokken bent, komt het meest voor. Parkeerschades staan op de tweede plaats, gevolgd door aanrijdingen met een andere auto.

Schade voorkomen

Ook al heb je nog zo’n goede autoverzekering: voorkomen is altijd beter dan genezen, zeker bij schade. Gelukkig neemt zo’n 75% van de automobilisten voorzorgsmaatregelen in de winter. Voorbeelden hiervan zijn ijskrabbers, antivries en winterbanden. En het is uiteraard altijd verstandig om je rijstijl aan te passen aan de omstandigheden.

Autoverzekering vergelijken

Bespaar gemiddeld 259 euro per jaar

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Snel en makkelijk geregel
10