Jongeren frauderen vaker met reisverzekering

| Door: (nog geen reacties)

In het nieuws

Een digitale camera, zonnebril of mobiele telefoon claimen bij je reisverzekeraar zonder dat je schade hebt opgelopen? Dat is eigenlijk hetzelfde als stelen uit een winkel. Maar veel jongeren ervaren dat blijkbaar niet zo. Want ten opzichte van 2015, is het aantal fraudezaken met reisverzekeringen in de eerste helft van 2017 ruim verdubbeld. Dat blijkt uit de jaarcijfers van het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV), gepubliceerd door het Verbond van Verzekeraars. Wanneer je betrapt wordt op fraude, zijn de gevolgen groot.

10.001 fraudeplegers in 2016

Verzekeraars worden steeds beter in het opsporen van fraudeurs. In 2016 zijn er 10.001 fraudeplegers betrapt. Dat is ongeveer 20 procent meer dan in 2015. Eén op de drie onderzoeken leidde in 2016 tot een opsporing van een fraudegeval. Ook jongeren dienen dus steeds vaker een valse claim in.

Gevolgen: schadevergoeding en geen verzekering meer kunnen afsluiten

De gevolgen van frauderen zijn fors. Je moet 532 euro schadevergoeding betalen en wordt vier jaar geregistreerd in het landelijke waarschuwingssysteem van verzekeraars. Vooral van de laatste sanctie kun je nog lang last hebben. Door die registratie kun je namelijk nergens meer een verzekering afsluiten. Dit geldt niet alleen voor je reisverzekering, maar ook voor andere verzekeringen zoals je autoverzekering.

De enige optie die je dan nog hebt, is het afsluiten van een verzekering via De Vereende. Bij deze verzekeraar betaal je al al snel een premie van enkele honderden euro’s per maand. Ook vragen zij een extra borg en moet je vaak drie maanden vooruit betalen. Dat is de vergoeding van 50 euro voor een niet-gestolen zonnebril natuurlijk niet waard.

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Rianne Veerman

Over Rianne Veerman

Rianne is als Category manager verantwoordelijk voor onze vergelijking van je autoverzekering. Op basis van de wensen van consumenten probeert zij samen met verzekeraars de autoverzekeringen te verbeteren. Daarnaast houdt Rianne je regelmatig op de hoogte van het laatste nieuws rondom autoverzekeringen. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603