Korte vakantie? Check je doorlopende reisverzekering

| Door: (nog geen reacties)

In het nieuws

Het is meivakantie! Voor veel ouders de ideale gelegenheid om in de auto te stappen en met de kinderen erop uit te gaan. Maar hoe ben je eigenlijk verzekerd tijdens een dagje weg? En wat als je tijdens een autorit of korte vakantie in het buitenland belandt? Een paar belangrijke verzekeringstips voor jou en je kinderen. 

Reisverzekering geldt alleen bij geboekte reis met overnachting

Heb je een doorlopende reisverzekering dan ben je het hele jaar verzekerd. Ook tijdens een korte vakantie in Nederland of net over de grens. Je moet wel kunnen aantonen dat je op vakantie was, bijvoorbeeld met een bon van je overnachting. Verblijf je bij familie? Dan kun je vaak ook met andere aankoopbonnen aantonen dat je wel echt op vakantie was. Een dagtrip naar een pretpark in Nederland of net over de grens, valt niet onder je doorlopende reisverzekering.

Kind gewond in Duitsland of België: bel 112

Ga je een dagje de grens over naar Duitsland of België? En raakt je kind gewond? Goed om te weten dat je voor spoedeisende hulp overal in Europa het alarmnummer 112 kunt bellen. En dat je in elk ziekenhuis geholpen wordt. Je zorgverzekering vergoedt medische kosten tot het Nederlandse tarief. Kinderen moeten wel bij een van de ouders zijn meeverzekerd. Neem ook altijd de zorgpas van je kinderen mee als je erop uit gaat.

Ga je naar een land waar de zorgkosten duurder zijn dan in Nederland, zoals Oostenrijk of Denemarken? Dan kun je deze hogere kosten verzekeren met een aanvullende zorgverzekering. Blijf je overnachten? Dan kun je medische kosten ook verzekeren bij je doorlopende reisverzekering. Dit is vaak voordeliger en je bent meteen voor extra kosten verzekerd voor als je langer moet blijven. Let erop dat je je hiervoor niet dubbel verzekert.

Pech met de auto

Ga je met de auto op vakantie en krijg je pech? Neem dan contact op met je pechhulpdienst om zo snel mogelijk verder te reizen naar je bestemming. Met een pechhulpverzekering wordt je auto ter plekke gerepareerd. Valt je auto niet te repareren? Dan kun je een vervangende auto krijgen of een vergoeding voor hotelovernachtingen. Ook de latere terugkeer van de auto naar Nederland wordt, afhankelijk van de gekozen dekking, vergoed door je reisverzekering. Check voor je reis of je bent verzekerd voor pechhulp in het buitenland. Is dit niet geregeld via een pechhulpdienst of via jouw autoleverancier? Dan kun je dit ook aanvullend verzekeren op je doorlopende reisverzekering. Let er wel op dat je dit niet dubbel verzekert.

Ga je met de fiets op vakantie? Ook voor je fietsvakantie zijn er reisverzekeringen die je helpen met reparatie of vervangend vervoer.

Smartphone of tablet verzekeren

Zijn je kinderen onderweg op de achterbank zoet met een smartphone of tablet? Dan heb je waarschijnlijk een rustige reis voor de boeg. Maar deze rust kan snel verdwijnen als je kinderen waardevolle spullen beschadigen of verliezen. Schade of diefstal van je spullen, krijg je vergoed van je reisverzekeraar. Je hebt wel de dekking voor bagage nodig. Wil je je smartphone of tablet goed verzekeren? Neem dan contact op met een van onze experts om een goede bagageverzekering te vinden. Het maximumbedrag dat je voor een smartphone of tablet vergoed krijgt, verschilt per reisverzekering. Dat verschil kan oplopen tot honderden euro’s. Bekijk de vergoeding per reisverzekering voor een verloren of gestolen smartphone.

Kom je terug van je vakantie en heb je schade gehad, meldt dit dan direct bij je reisverzekering. Voordat je op vakantie gaat, is het verstandig om te checken of je doorlopende reisverzekering nog past bij je vakantieplannen.

Dagje weg in Nederland

Ga je een dagje weg in Nederland en beschadigen je spullen? Kijk dan of je inboedelverzekering deze schade vergoedt. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met je verzekeraar.

Lees meer over: autoverzekering, reisverzekering, zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 1
Luuk van Langen

Over Luuk van Langen

Luuk schrijft artikelen over verzekeringen. Hij zoekt onderwerpen tot op de bodem uit. Ook zit hij bovenop de actualiteit om snel op nieuwe ontwikkelingen in te springen. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws over verzekeringen. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603