Mededingingsautoriteit ACM tegen verplichte overstromingsverzekering

| Door: (nog geen reacties)

Mededingingsautoriteit ACM tegen verplichte overstromingsverzekeringIn het nieuws

Na Vereniging Eigen Huis is nu ook de Mededingingsautoriteit ACM (voorheen NMa) tegen het plan voor een verplichte overstromingsverzekering. Het Verbond van Verzekeraars is al een tijd bezig een dekking voor overstromingen verplicht op te nemen in opstalverzekeringen en inboedelverzekeringen. Zij vindt het dan ook “een gemiste kans op solidariteit”.

Verplichte dekking

Geen van de woonverzekeringen die nu op de markt zijn, biedt dekking tegen overstromingen. Door de premies van de opstalverzekeringen en inboedelverzekeringen te verhogen voor iedereen wil het Verbond deze dekking toch mogelijk maken. Zo betaalt iedereen mee aan de dekking die niet iedereen in Nederland nodig heeft. ACM vindt het niet goed dat verzekeraars geen keuze meer hebben om de dekking wel of niet aan te bieden. Het wordt namelijk een verplichte dekking in het plan van het Verbond. Ook zorgt de premieverhoging voor een lastenverzwaring van mogelijk 310 miljoen euro.

Geen behoefte aan

Volgens ACM is er geen behoefte aan de voorgestelde constructie. Want de helft van Nederland woont in gebieden die helemaal niet kunnen overstromen. Bovendien zijn de uiterwaarden uitgesloten van de dekking. Al met al is de constructie in strijd met de mededingingsregels. Want het ondermijnt de keuzevrijheid van verzekeraars, consumenten en ondernemers.

Het Verbond vindt het een gemiste kans. De overstromingen van de afgelopen periode in onder andere Duitsland hebben bewezen dat zo’n dekking absoluut niet overbodig is. Nu is de politiek aan zet. Vandaag is er een debat over waterveiligheid.

Lees meer over: inboedelverzekering, opstalverzekering

Tweeten 0
Google+ 1
Suzan Samson

Over Suzan Samson

Suzan is als manager woonverzekering verantwoordelijk voor alles rondom opstal- en inboedelverzekeringen maar ook de bijbehorende verzekeringen zoals aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekeringen. Ze zorgt naast eenvoudige en goede vergelijkingen ook voor verzekeringen tegen een scherpe prijs die je makkelijk en snel kunt afsluiten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603