Medicijn Fampyra en behandeling clusterhoofdpijn in basisverzekering 2016

| Door: (2 reacties)

Medicijn Fampyra en behandeling clusterhoofdpijn in basisverzekering 2016In het nieuws

De basisverzekering 2016 is voorwaardelijk uitgebreid met twee vergoedingen. Vanaf 1 januari 2016 wordt een behandeling tegen clusterhoofdpijn toegevoegd en vanaf 1 april 2016 wordt het MS medicijn Fampyra vergoed. 

Behandeling tegen clusterhoofdpijn

Voor de behandeling tegen clusterhoofdpijn, ook wel occipitale zenuwstimulatie genoemd, is 6 miljoen euro vrijgemaakt. Bij deze behandeling worden de zenuwen in het achterhoofd gestimuleerd. De behandeling wordt in ieder geval voor vier jaar toegevoegd aan de basisverzekering.

Medicijn Fampyra

De vergoeding van Fampyra start op 1 april 2016, voor de duur van twee jaar. Dit medicijn wordt vergoed voor volwassen MS patiënten die een beperkt loopvermogen hebben. De kosten van de toelating komen op 4,6 miljoen euro.

Voorwaardelijke toelating

De behandelingen zijn dus voorwaardelijk toegelaten. Dat betekent dat aan het eind van de periode wordt gekeken of de behandelingen definitief aan de basisverzekering worden toegevoegd. Sinds 2012 zijn er nu 12 verschillende medicijnen of behandelingen voorwaardelijk toegelaten.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Ferdy Cornelissen

Over Ferdy Cornelissen

Ferdy is online marketeer en schrijft over onze verzekeringsproducten. Hij zorgt ervoor dat ingewikkelde verzekeringstaal begrijpelijk en eenvoudig leesbaar is. Hij doet dit op onze website, maar ook daarbuiten en houdt ook contact met journalisten en vakgenoten. Lees verder

2 Reacties op dit artikel
  1. Fijn dat het gaat komen, maar hoeveel gaat me dat kosten.

    Verbunt 17 februari 2016 om 21:09
  2. Beste Verbunt,

    De kosten zijn bij ons nog niet bekend. Misschien is je zorgverzekeraar al wel op de hoogte en kun je het daar nog even navragen.

    Michelle van Amelsfort (Independer.nl) 18 februari 2016 om 13:32
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603