Meer mensen in 2017 van zorgverzekeraar gewisseld

| Door: (nog geen reacties)

Meer mensen in 2017 van zorgverzekeraar gewisseldIn het nieuws

In 2017 zijn iets meer mensen van zorgverzekering gewisseld dan in 2016. Dit jaar stapten 6,4% (1,08 miljoen) van de verzekerden over, terwijl dat vorig jaar 6,3% was. Dat blijkt uit de definitieve overstapcijfers van zorginformatiecentrum Vektis. In de voorlopige cijfers van drie weken geleden ging Vektis nog uit van minder overstappers.

Overstapperiode afgelopen

De periode waarin je kon wisselen van zorgverzekeraar is inmiddels ten einde. Bijna alle verzekerden die zijn overgestapt, deden dat in november en december. Want wie voor 31 december overstapt, hoeft zijn oude zorgverzekering niet zelf op te zeggen. Dat doet altijd de nieuwe zorgverzekeraar. In januari overstappen kan ook nog, maar dan moet je zelf uiterlijk 31 december je oude zorgverzekering opzeggen.

Tussentijds overstappen is maar in een paar situaties mogelijk. Meer daarover lees je op deze pagina. De volgende overstapperiode start in november 2017.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Ferdy Cornelissen

Over Ferdy Cornelissen

Ferdy is online marketeer en schrijft over onze verzekeringsproducten. Hij zorgt ervoor dat ingewikkelde verzekeringstaal begrijpelijk en eenvoudig leesbaar is. Hij doet dit op onze website, maar ook daarbuiten en houdt ook contact met journalisten en vakgenoten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603