Meer motoren gestolen in eerste helft 2017

| Door: (nog geen reacties)

Meer motoren gestolen in eerste helft 2017In het nieuws

Het afgelopen half jaar zijn er meer motoren gestolen. Dit blijkt uit diefstalcijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) waar binnenkort een rapport van gepubliceerd wordt. Er werden in totaal 807 motoren gestolen. Ruim 10% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Minder diefstal van andere motorvoertuigen

Uit het onderzoek blijkt dat andere motorvoertuigen juist minder worden gestolen. Alleen onder motoren neemt diefstal toe. Naast dat het aantal gestolen motoren stijgt, worden er ook minder teruggevonden. In 2016 werd nog 18,2% van de gestolen motoren teruggevonden. In de eerste helft van 2017 is dit gedaald naar 13,6%

De AVc vermoedt dat de motoren na diefstal vaker ontmanteld worden. Vervolgens worden er losse onderdelen via internet verkocht. Dat kan een reden kan zijn dat motoren minder vaak teruggevonden worden.

Vergoeding diefstal door motorverzekering

Is je motor WA + beperkt casco of WA + volledig casco verzekerd? Dan valt diefstal onder de dekking van je motorverzekering. Wel zit hier een aantal eisen aan. Meer over de vergoeding en het voorkomen van motordiefstal lees je in dit artikel.

Tweeten 0
Google+ 0
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603