Niemand wil te veel betalen voor zijn verzekeringen. Aan het einde van het jaar gaan veel mensen zorgverzekeringen vergelijken. Volgens een onderzoek van GFK in opdracht van Allsecur, stappen klanten gemiddeld eens in de vier jaar over naar een andere zorgverzekeraar om daarmee te besparen. Maar mensen kijken minder om naar hun autoverzekering.

48% bespaart wel op zorgverzekering, niet op autoverzekering

Naast overstappen besparen mensen op hun zorgverzekering door te kiezen voor een verhoogd eigen risico of door alleen een basisverzekering af te sluiten zonder aanvullende verzekeringen. Opvallend is dat 48% van de mensen die besparen op hun zorgverzekering, niet omkijken naar hun autoverzekering. Klanten vergelijken hun autoverzekering gemiddeld maar eens in de zeven jaar. Dit terwijl een eenvoudige vergelijking vaak een groot voordeel kan opleveren. In 2013 is de assurantiebelasting flink gestegen en daarmee ook de premie van autoverzekeringen. In 2014 zijn veel verzekeringen opnieuw duurder geworden.

Overstappen autoverzekering kan 187 euro per jaar opleveren

Overstappen naar een goedkopere autoverzekering kan gemiddeld zo’n € 187,- per jaar opleveren. Vergeet de autoverzekering dus niet dit jaar!

Autoverzekering vergelijken

Bespaar gemiddeld 259 euro per jaar

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
alles overzichtelijken eenvoudig
8