Minder motoren gestolen in 2014

| Door: (nog geen reacties)

Minder motoren gestolen in 2014In het nieuws

In de afgelopen jaren werden er jaarlijks steeds iets meer motors gestolen. Maar er is goed nieuws: in 2014 werd er ruim 10% minder motoren gestolen dan in 2013. Gemiddeld werd 19% van de gestolen motoren maar teruggevonden. Er zit veel verschil in welke merken veel worden gestolen en welke weinig worden teruggevonden. Wij vertellen je er graag wat meer over.

Kwart motoren gestolen in regio Amsterdam-Amstelland

In 2014 werden er nog 1753 motoren gestolen. 25% van deze motoren werd gestolen in de regio Amsterdam-Amstelland. Het veiligst is je motor in de regio Noord-Nederland (Groningen, Friesland en Drenthe). In deze regio werden er in 2014 maar 59 motoren gestolen.

Suzuki en Zündapp meest gestolen merken

Motoren van het merk Suzuki of Zündapp hebben de meeste kans om gestolen te worden. Maar ook de motorscooters hebben een verhoogd diefstalrisico. Dit zijn bijvoorbeeld de merken Piaggio, Gilera, Sym en Kymco. Ben je in het bezit van een motor van één van deze merken, zorg dan dat je je motor goed beveiligt.

Leeftijd van de motor

Niet alleen het merk speelt mee, maar ook de leeftijd van de motor. 43.3% van de gestolen motoren is 7 jaar of jonger. Het is dus verstandig om deze motoren WA + Volledig casco of WA + Beperkt casco te verzekeren. Met deze dekkingen ben je verzekerd tegen diefstal. Je krijgt dan dus een vergoeding als je motor wordt gestolen en niet wordt teruggevonden. Het is goed om te weten dat veel verzekeraars wel beveiligingseisen hebben. Voldoe je hier niet aan op het moment dat je motor wordt gestolen? Dan loop je het risico dat je motorverzekeraar de schade niet (volledig) vergoedt. Informeer hier dus goed naar als je een motorverzekering afsluit .

Verzekeren van je motor

Bij het afsluiten van je motorverzekering moet je kiezen tussen de verschillende dekkingen. De leeftijd van je motor bepaalt voor een groot deel welke dekking voor jou het beste is. Nieuwere motoren zijn diefstalgevoeliger. En woon je ook nog in de regio Amsterdam-Amstelland? Dan is het helemaal verstandig om je tegen diefstal te verzekeren. Let er dan wel op dat je aan de eisen van de verzekeraar voldoet. Wil je meer weten over de verschillende dekkingen van de motorverzekeringen? Nee gerust contact op met onze motorexperts.

Tweeten 0
Google+ 0
Jasmijn Frederik

Over Jasmijn Frederik

Jasmijn houdt zich als jr. E-commerce manager bezig met het Beste-in-1 Pakket, levensverzekeringen en bancaire producten. Zij is o.a. verantwoordelijk voor de vergelijkingen op onze website en het geven van de juiste informatie voor onze bezoekers. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603