In 2013 declareerde een Nederlander gemiddeld 2.153 euro aan zorgkosten. Dat schrijft NU.nl op basis van gegevens van Vektis. Ruim de helft van dat bedrag bestaat uit medisch-specialistische zorg (1.230 euro). Daarnaast wordt er veel gedeclareerd op het gebied van farmaceutische zorg (260 euro) en tweedelijns GGZ (207 euro). 65-plussers declareren ruim drie keer zoveel als jongere mensen. 

Veel declaraties in Heerlen, weinig in Rozendaal

In gemeenten waar het gemiddelde inkomen laag is, wordt meer gedeclareerd dan in rijke gemeenten. In Heerlen vragen inwoners gemiddeld 525 euro meer terug dan verwacht wordt op basis van leeftijd en geslacht. In Rozendaal is dat het minst.

Utrecht veel kosten voor geboortezorg en GGZ

Utrecht maakt samen met Urk en Renswoude de meeste kosten voor geboortezorg. Ook wordt in Utrecht veel gebruikgemaakt van GGZ, net als in de drie andere grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Declareren van zorgkosten

Zorgverzekeraars hebben verschillende mogelijkheden om te declareren. Vaak kan het online, per formulier en soms ook met je smartphone. Bekijk de mogelijkheden per zorgverzekeraar en check hoe het voor jou geregeld is.

Bespaar op zorgkosten

Ben jij goed verzekerd in 2024? Vergelijk en bespaar op je nieuwe zorgverzekering

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Independer heeft een paar grote fouten gemaakt met me wat betreft het overstappen pp 31 dec 2023 van NN naar FBTO en alleen aanvraag voor Basis verzekering en niet voor Aanvullende Verzekering
4