Nederlanders hebben te weinig geld voor leuke dingen

| Door: (nog geen reacties)

Nederlanders hebben te weinig geld voor leuke dingenIn het nieuws

Een derde van de Nederlanders houdt onvoldoende of zelfs geen geld over voor ‘leuke dingen’. De helft van hen geeft regelmatig teveel uit aan niet-noodzakelijke uitgaven. Met als gevolgd dat deze groep aan het einde van de maand geen geld over heeft of zelfs rood staat. Dit concludeert Wijzer in Geldzaken uit onderzoek onder 830 Nederlanders van 18 jaar en ouder. ‘Het ontbreekt veel Nederlanders aan inzicht in hun uitgaven’, legt Wijzer in Geldzaken uit.

Vakantie is een populaire besteding
In de categorie ‘leuke dingen’ is vooral de vakantie populair, gevolgd door kleding en uitgaan. Er is echter ook een verschil in het bestedingsbedrag tussen mannen en vrouwen. Mannen geven hun geld het liefst uit aan gadgets, terwijl vrouwen liever geld spenderen aan mode.

Kom je regelmatig geld tekort?
Met de actie ’Ga jij wel eens je boekje te buiten?’ probeert Wijzer in Geldzaken je inzicht te bieden in jouw uitgaven. Het is geen overbodige luxe om je uitgaven goed op een rijtje te hebben, want rood staan kost veel geld. Net als bij een lening betaal je hier flink voor. Het is daarom slimmer om te sparen voor aankoop.

Een doorlopend krediet vaak het meest voordelig

Dit geldt vooral als je langere tijd rood staat. Wanneer je meerdere leningen hebt, kun je in veel gevallen geld besparen als je deze rekeningen samenvoegt. In beide gevallen kan je honderden euro’s per jaar besparen. Je bent hierdoor sneller van je lening af. Bekijk de actuele rente van leningen op Independer.nl.

Lees meer over: geld lenen

Tweeten 1
Google+ 0
Klik hier om ons te volgen op Google+
Esther Stoops

Over Esther Stoops

Esther Stoops heeft als Medewerker Bancair veel contact met klanten die op zoek zijn naar een goede spaarrekening of een gunstige lening. Ze houdt zich bezig met de producten hypotheken, sparen en lenen. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.

RSS Feed

Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

17.713
7.447
828