Nederlanders niet voor verplichte winterbanden

| Door: (nog geen reacties)

In het nieuws

Bijna de helft van de Nederlanders is geen voorstander van het verplichten van winterbanden. Slechts een kwart is hier echt voor. De rest ziet voor- en nadelen. Ondanks dat heeft één op de drie autobezitters wel winterbanden onder de auto. De meest genoemde reden daarvoor is veiligheid (83 procent). Dat staat allemaal in het Winterbanden onderzoek van het Verbond van Verzekeraars.

Winterbanden verplichten, waarom?

Er is in Nederland vaak discussie of winterbanden verplicht zouden moeten worden. In landen als Duitsland en Frankrijk is dat bijvoorbeeld ook al zo. Winterbanden zijn namelijk veiliger. Het profiel van winterbanden kan water en sneeuw beter afvoeren. Ook hebben de banden een andere samenstelling, waardoor ze bij temperaturen onder de 7 graden een betere grip op het wegdek hebben. De remweg is ruim de helft korter dan bij zomerbanden (30 meter tegenover 62 meter). Uit onderzoek blijkt dat automobilisten met winterbanden minder schade veroorzaken. De redenen die mensen noemen om geen winterbanden te nemen zijn dat ze weinig autorijden of het gewoonweg te duur vinden.

Korting op de premie met winterbanden

41% van de ondervraagden vindt dat je korting moet krijgen op de premie van de autoverzekering als je op winterbanden rijdt. Het Verbond van Verzekeraars denkt daar anders over. Het Verbond vindt dat je via het schadevrij rijden ook al korting krijgt (no-claimkorting). Slechts 10% van de mensen vindt ook dat je zelf voor de kosten van een schade moet opdraaien als je geen winterbanden hebt en toch schade rijdt.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Michiel de Jong

Over Michiel de Jong

Michiel de Jong is als E-Commerce Manager Autoverzekeringen verantwoordelijk voor o.a. onze vergelijking van je autoverzekering, onderzoeken op het gebied van autoverzekeringen en de website van autoverzekeringen. Inmiddels werkt Michiel ruim een jaar bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603