Oefentherapie bij artrose mogelijk in basisverzekering

| Door: (nog geen reacties)

Oefentherapie bij artrose mogelijk in basisverzekeringIn het nieuws

Er moeten maximaal twaalf oefentherapiebehandelingen bij artrose vergoed gaan worden uit de basisverzekering. Het gaat dan alleen om artrose aan een heup of knie. Dit heeft Zorginstituut Nederland geadviseerd aan demissionair minister Schippers. Als zij, of haar opvolger, dit advies opvolgt, heb je voor deze specifieke behandeling geen aanvullende verzekering meer nodig. 

Behandeling

Het gaat hierbij om oefentherapie onder toezicht van een fysio- of oefentherapeut. Deze behandeling blijkt goed te werken en duurt vaak acht tot twaalf weken. Tijdens deze periode kan de patiënt de oefentherapie aanleren. Hierna kan hij of zij deze zelf thuis voortzetten of bij een sportschool.

Eigen risico

Als de twaalf behandelingen in het basispakket worden opgenomen, betaal je wel eerst je eigen risico. Heb je dat nog niet opgebruikt? Dan betaal je een deel van die behandelingen zelf.

Besparing

Als dit voorstel van het Zorginstituut wordt overgenomen, wordt er 5 miljoen euro per jaar op zorg bespaard. De belangrijkste reden hiervan is dat mensen dan minder snel een kunstheup of –knie nodig hebben.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Joris Kerkhof

Over Joris Kerkhof

Joris is als Category manager Zorgverzekeringen verantwoordelijk voor onze vergelijking van je zorgverzekering. Op basis van de wensen van consumenten probeert hij samen met verzekeraars de zorgverzekeringen te verbeteren. Daarnaast houdt hij je regelmatig op de hoogte van het laatste nieuws rondom zorgverzekeringen. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603