Ruim 24 duizend Nederlanders hebben geen zorgverzekering. Dit blijkt uit de verzekerdenmonitor 2015 van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het kabinet heeft nu samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten(VNG) een plan gemaakt om dit aantal terug te brengen.

Plan van aanpak

De belangrijkste reden dat veel mensen onverzekerd zijn, is omdat ze geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. Om een zorgverzekering aan te vragen, moet je namelijk een adres opgeven waar de zorgverzekeraar post heen kan sturen. Het plan van het kabinet en de VNG om dit probleem op te lossen is nu als volgt: gemeenten gaan mensen zonder adres opsporen en ervoor zorgen dat ze een postadres krijgen. Dit adres kunnen ze opgeven bij de zorgverzekeraar en zo kunnen ze toch een zorgverzekering afsluiten. Naast mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn er ook veel gevangenen en ex-gevangenen die geen zorgverzekering hebben. Gemeenten gaan deze groep mensen helpen met het afsluiten van een zorgverzekering tijdens de re-integratie.

Geen zorgverzekering, wel zorg nodig

Het kost natuurlijk tijd om deze groepen op te sporen en aan een zorgverzekering te helpen. Raakt iemand zonder zorgverzekering in nood voordat de zorgverzekering geregeld is en heeft hij of zij zorg nodig? Dan heeft de overheid hiervoor een vangnet ontwikkeld.

Bespaar op zorgkosten

Ben jij goed verzekerd in 2024? Vergelijk en bespaar op je nieuwe zorgverzekering

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Independer heeft een paar grote fouten gemaakt met me wat betreft het overstappen pp 31 dec 2023 van NN naar FBTO en alleen aanvraag voor Basis verzekering en niet voor Aanvullende Verzekering
4