Overlijdensrisicoverzekering steeds goedkoper

| Door: (4 reacties)

Overlijdensrisicoverzekering steeds goedkoperIn het nieuws

De premies voor overlijdensrisicoverzekeringen blijven dalen. Eerder dit jaar verlaagden vier verzekeraars al hun maandelijkse premie: Aegon, Legal & General, TAF Quantum Leben en Leidsche verzekeringen. In april voegde verzekeraar Callas zich bij dit rijtje. Bij deze verzekeraar is een overlijdensrisicoverzekering in sommige gevallen nu meer dan 10% goedkoper dan de maanden ervoor. Wat betekent dit als je nu een overlijdensrisicoverzekering wil afsluiten? En profiteer je ook als je al zo’n verzekering hebt?

Nog geen overlijdensrisicoverzekering? Sluit nu met lage premie af

Omdat er de laatste jaren veel nieuwe overlijdensrisicoverzekeraars zijn bijgekomen, is de concurrentie groot. Dat is één van de redenen waarom overlijdensrisicoverzekeringen goedkoper zijn geworden. De tweede reden is dat mensen steeds ouder worden. De kans is dus kleiner dat we relatief jong overlijden. Hierdoor loopt de verzekeraar minder risico en kan hij een overlijdensrisicoverzekering tegen een scherper tarief aanbieden.

Besparen op je overlijdensrisicoverzekering? Maak een nieuwe vergelijking

Loopt je overlijdensrisicoverzekering al een tijdje? Dan is de kans groot dat je veel geld kunt besparen door over te stappen. Volgens een onderzoek van MoneyView zijn de gemiddelde premies voor overlijdensrisicoverzekeringen tussen 2002 en 2016 met 55% gedaald. Door de recente premieverlagingen komt de gemiddelde daling al snel boven de 60% uit. Ook zijn de verschillen tussen de goedkoopste en de duurste verzekeraar steeds groter geworden.

Wil jij ook goedkoper uit zijn voor een goede overlijdensrisicoverzekering? Maak dan een vergelijking met de verlaagde premies. Goed om te weten: wacht met het opzeggen van je overlijdensrisicoverzekering tot je bij je nieuwe verzekeraar bent geaccepteerd. Zo voorkom je dat je niet verzekerd bent.

Wil je graag bij dezelfde verzekeraar blijven? Dan kan het lonen om bij je verzekeraar na te vragen wat zij doen voor bestaande klanten.

Lees meer over: overlijdensrisicoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Daniel de Wild

Over Daniel de Wild

Als Productmanager Levensverzekeringen en Spaarproducten is Daniel aanspreekpunt voor verzekeraars. In de 10 jaar dat hij bij Independer.nl werkt heeft hij diverse functie gehad, allemaal op het gebied van Levensverzekeringen. Lees verder

4 Reacties op dit artikel
 1. Mag een algemene vraag ook?
  Ik heb al heel lang een overlijdensrisicoverzekering. In de tussentijd is ons leven echter verandert en met name onze woonsituatie. Wij reizen veel en werken in het buitenland. Waar wij vroeger grotendeels in Nederland woonden en werkten is dat nu grotendeels in Oostenrijk. Ik heb pas onlangs gehoord/gelezen dat mijn nederlandse verzekering alleen zou uitkeren als ik ook daadwerkelijk in Nederland woon en werk.
  Mijn zoon is pilot en heeft natuurlijk hetzelfde probleem
  Globaal gezien zullen steeds meer mensen dit probleem hebben neem ik aan. Hoe kan ik een overlijdensverzekering vinden die (voor ons) binnen heel Europa geldig is?
  Dank voor uw antwoord!
  mvg
  Kathinka

  Kathinka van Tongeren-Hylkema 20 april 2017 om 17:58
  • Beste Kathinka,

   Goeie vraag! Ik kan me voorstellen dat dit niet helemaal duidelijk is. Op dit moment zijn er (nog) niet veel verzekeraars die u kunnen verzekeren als u in het buitenland werkt. U kunt via onze website een aanvraag doen bij de verzekeraar Allianz. Voor deze verzekeraar maakt het niet uit dat u in Nederland woont en in Oostenrijk werkt. U bent dan ook meteen in het buitenland verzekerd.

   Anniek van Doornmalen (Independer.nl) 21 april 2017 om 13:27
 2. Ik heb blaas/prostaat kanker gehad vorig jaar, ik was erop tijd bij.
  Ben schoon verklaard, maar blijf zeker nog enkele jaren onder toezicht.
  Ik wilde een risico verzekering, premie tot en met mijn 80ste premie betalen.
  Daar bij ook een uitvaart verzekering, liefste bij een maatschappij

  Ik ben geb: 05-09-1951

  Wat raad je me aan?

  H.B.M. Koning

  Harry koning 21 april 2017 om 11:22
 3. Beste Harry,

  Wat fijn om te lezen dat u erop tijd bij was.
  Wanneer u een aanvraag wilt doen voor een overlijdensrisicoverzekering dan kunt u het beste een aanvraag doen via onze maatwerkroute. Dit is speciaal voor ex- kanker patiënten.
  Meer informatie vindt u op de volgende link: https://www.independer.nl/overlijdensrisicoverzekering/info/ex-kankerpatient.aspx
  Via deze route kan dan worden gekeken of er een aanbod zal komen.

  Met een uitvaartverzekering kunnen wij u helaas niet helpen. Dit product bieden wij helaas niet aan.

  Anniek van Doornmalen (Independer.nl) 21 april 2017 om 13:22
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603