Het kan je bijna niet ontgaan zijn de afgelopen dagen: de diplomatieke spanningen met Turkije lopen op. Mensen met reisplannen naar Turkije werden al gewezen op risico’s in verband met mogelijke aanslagen. Gisteravond is het reisadvies aangescherpt. In heel Turkije moet je alert zijn op drukke plaatsen en samenscholingen kun je beter mijden. Had je een vakantie gepland naar Turkije? Dan twijfel je misschien of je wel gaat. De gemaakte kosten krijg je alleen niet zomaar terug.

Meestal geen dekking annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering vergoedt de reiskosten als je onverwachts niet op reis kunt gaan. Bijvoorbeeld omdat jij of een familielid ernstig ziek is of komt te overlijden. Maar ook als er op jouw bestemming iets aan de hand is, zoals een ernstig beschadigde accommodatie door brand. De huidige politieke spanningen zijn geen reden om via een standaard annuleringsverzekering de kosten vergoed te krijgen. Daarvoor is een negatief reisadvies nodig, en zelfs dan bieden niet alle verzekeraars dekking.

Heb je een allrisk annuleringsverzekering? Dan kun je de gemaakte kosten wel verhalen bij je verzekeraar.

Negatief reisadvies

Voor Turkije geldt momenteel geen negatief reisadvies, maar alleen een aanscherpte waarschuwing. Is er wel een negatief reisadvies? Dan kun je je reis annuleren of omboeken via je reisorganisatie en het Calamiteitenfonds. Je moet je reis dan wel geboekt hebben via een reisorganisatie die bij het Calamiteitenfonds aangesloten is.

Overleg met reisorganisatie over andere vakantiebestemming

De kans dat een annulering vergoed wordt is dus klein. Wel kun je altijd met je reisorganisatie overleggen of je nog voor een andere vakantiebestemming kunt kiezen.

Verzekerd op reis

Ga je binnenkort reizen? Vergelijk reisverzekeringen en ga verzekerd op pad.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Snel afgesl
10