Een reisverzekering vergoedt weggeraakte of beschadigde spullen tijdens je vakantie. Maar belangrijker nog: de alarmcentrale van je reisverzekeraar staat voor je klaar als je in problemen komt tijdens een reis. Sommige mensen nemen dat wel erg letterlijk, merkte Allianz Global Assistance.

Volgens deze alarmcentrale wil een reiziger niet alleen maar vergoedingen maar ook extra services en ondersteuning. Zo vroeg deze zomer een automobilist om vervangend vervoer omdat de airco kapot was. En een ander vroeg of de achterbank kon worden schoongemaakt omdat een van de kinderen erop had gespuugd.

Voor deze zaken kan een vakantieganger niet bij de alarmcentrale terecht. Maar het geeft wel aan dat er behoefte is aan extra diensten. En er zijn al landen waar die diensten worden aangeboden. Zo kun je in China ook bellen voor bijvoorbeeld hulp bij een vertaling.

In Nederland is de reisverzekering vooral gericht op noodhulp en vergoeding van je schade. Extra dienstverlening wordt zelden aangeboden. Er zijn wel smartphone apps die je verder kunnen helpen met medische informatie of met calamiteiten.

Denk je zelf dat je eventuele schade aan je bagage of een plotseling noodzakelijke terugkeer niet kunt betalen? Sluit dan een reisverzekering af.

Verzekerd op reis

Ga je binnenkort reizen? Vergelijk reisverzekeringen en ga verzekerd op pad.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Snel en duidelijk
10