Restschuld op huizen neemt volgend jaar flink toe

| Door: (nog geen reacties)

Restschuld op huizen neemt volgend jaar flink toeIn het nieuws

Heb jij net, of nog maar een paar jaar geleden, een woning gekocht? Dan is de kans groot dat je hypotheek hoger is dan de waarde van je huis. Volgend jaar wordt namelijk een  kwart van de Nederlanders met een hypotheek geconfronteerd met een restschuld op hun hypotheek. Economen van de ING bank voorspellen dit in hun Kwartaalmonitor Woningmarkt.

Daling huizenprijzen

ING verwacht ook dat dit jaar en ook volgend jaar de huizenprijzen met 5% gaan dalen. Zij houden hierbij rekening met dat de afspraken uit het Lenteakkoord per 1 januari 2013 worden doorgevoerd.

Heb jij een (hoge) restschuld?

Je hoeft niets te doen als je niet van plan bent om je huis op korte termijn te verkopen. Meestal heb je een hypotheek voor een langere tijd en heb je gezorgd dat je (een gedeelte van) de hypotheek aflost. Ga je wel je huis verkopen? Houd er dan rekening mee dat je een restschuld overhoudt. Deze moet je op een andere manier afbetalen of meefinancieren in je nieuwe woning.

Aflossen is een optie

Heb je een hoge restschuld? Dan is het misschien verstandig om extra af te lossen. Dit kan je op verschillende manieren doen. Raadpleeg een hypotheekadviseur bij jou in de buurt als je wilt weten wat voor jou de beste manier is.

Lees meer over: hypotheek

Tweeten 0
Google+ 2

Ben je benieuwd of jouw hypotheekadviseur je een goed en volledig advies heeft gegeven? Vul onze online vragenlijst in en ontvang direct een gratis adviesrapport.

Marga Lankreijer-Kos

Over Marga Lankreijer-Kos

Marga houdt zich binnen Independer.nl al ruim 5 jaar bezig met de producten Hypotheken en Lenen. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de vergelijkingen en informatie op de website en weblog, onderzoeken op het gebied van hypotheken, hypotheekadviseurs en lenen. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.606
603