Vaker keuze ruimere annuleringsverzekering door terrorisme

| Door: (nog geen reacties)

Vaker keuze ruimere annuleringsverzekering door terrorismeIn het nieuws

Door angst voor terroristische aanslagen en het zikavirus kiezen meer mensen voor een reisverzekering met een ruimere annuleringsverzekering. Dat meldt de Telegraaf op basis van gesprekken die zij gevoerd hebben met Europeesche Verzekeringen en brancheorganisatie ANVR. Dit geeft reizigers meer mogelijkheden om hun vakantie te annuleren wanneer het op de vakantiebestemming onrustig of onveilig is.

Twee verzekeraars bieden allrisk-annuleringsverzekering

Met deze ruimere annuleringsverzekering, ook wel allrisk-annuleringsverzekering genoemd, is het gemakkelijker een reis te annuleren en de kosten vergoed te krijgen. Wel betaal je voor deze verzekering al snel 30 procent meer premie. Voorlopig wordt de allrisk-annuleringsverzekering alleen aangeboden door Aegon en Europeesche. Mogelijk volgen er later nog meer verzekeraars.

Vergoeding bij annulering vanwege terrorisme

Heb je een gewone annuleringsverzekering en wil je je reis annuleren vanwege een (dreigende) terroristische aanslag? Helaas vergoedt je reisverzekeraar de kosten dan niet. Maar als de Rijksoverheid een negatief reisadvies geeft voor een bepaalde bestemming, kun je vaak wel terecht bij het Calamiteitenfonds. Zij vergoeden dan de gemaakte kosten.

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Ferdy Cornelissen

Over Ferdy Cornelissen

Ferdy is online marketeer en schrijft over onze verzekeringsproducten. Hij zorgt ervoor dat ingewikkelde verzekeringstaal begrijpelijk en eenvoudig leesbaar is. Hij doet dit op onze website, maar ook daarbuiten en houdt ook contact met journalisten en vakgenoten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603