De zware regen- en onweersbuien die afgelopen maandag over het land trokken hebben, voor ongeveer 10 miljoen aan schade achtergelaten. Dat blijkt uit de eerste cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond van Verzekeraars. 

Alleen particuliere schade

De schade van ongeveer 10 miljoen is alleen berekend voor de particuliere woningen. De meeste schades zijn gemeld in Noord- en Zuid-Holland, Gelderland en delen van Overijssel en Brabant.

KNMI verwacht steeds meer schades door extreem weer

Het KNMI verwacht dat we de komende jaren steeds vaker te maken krijgen met dit extreme weer. Verzekeraars verdiepen zich hier ook steeds meer in, meldde het FD gisteren. Het Verbond van Verzekeraars verwacht dat er in 2050 zo’n 6 tot 22% meer uitbetaald moet worden voor schade die dankzij noodweer is ontstaan.

Wat vergoedt mijn opstalverzekering of inboedelverzekering?

Of de waterschade verzekerd is via je opstalverzekering of inboedelverzekering, hangt ervan af hoe de schade is ontstaan. Meer over de dekking van schade lees je in dit artikel. Hier lees je ook wat je bij schade moet doen en hoe je dit voor de volgende keer kunt voorkomen.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
gewoon goed
10