Schuld zorgverzekeraar in natura betalen?

| Door: (nog geen reacties)

Schuld zorgverzekeraar in natura betalen?In het nieuws

De schuld bij je zorgverzekeraar betalen via workshops, koken of het aanleggen van een tuin? Helaas werkt dat niet zo. Een vrouw dacht haar schuld bij Anderzorg op die manier kwijt te raken, maar daar stak de rechter een stokje voor.

De vrouw had een boete gekregen omdat ze de premie van haar zorgverzekering maar niet betaalde. Ze had hiervoor al meerdere aanmaningen gekregen en de verzekeraar had ook een incassobureau ingeschakeld. Uiteindelijk betaalde ze een klein deel van de schuld. De rest wilde ze in natura betalen. Anderzorg ging daarmee niet akkoord, en sleepte haar voor de rechter. De proceskosten van 248 euro zijn nu ook voor eigen rekening.

Gevolgen van zorgpremie niet betalen

Betaal je je zorgpremie niet? Dan ontvang je een aantal betalingsherinneringen van je zorgverzekeraar. Wanneer je langer dan zes maanden geen premie betaalt, meldt je zorgverzekeraar je aan bij het CAK. Je gaat dan een ‘bestuursrechtelijke’ premie betalen van € 134,38 per maand. Die premie is een stuk hoger dan de normale premie voor je basisverzekering. De kans is groot dat je aanvullende verzekeringen worden beëindigd.

Ook betaal je je zorgpremie niet meer op de ‘normale’ manier via de maandelijkse incasso. De premie wordt namelijk ingehouden op je loon of uitkering. Ook je eventuele zorgtoeslag gaat rechtstreeks naar het CAK. Pas wanneer je alle achterstallige premie hebt betaald, meldt je zorgverzekeraar je af bij het CAK.

 

 

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Ferdy Cornelissen

Over Ferdy Cornelissen

Ferdy is online marketeer en schrijft over onze verzekeringsproducten. Hij zorgt ervoor dat ingewikkelde verzekeringstaal begrijpelijk en eenvoudig leesbaar is. Hij doet dit op onze website, maar ook daarbuiten en houdt ook contact met journalisten en vakgenoten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603