Sinds begin dit jaar raakten 10.000 extra consumenten in de problemen bij het betalen van de maandlasten van hun hypotheek. Totaal zijn er nu bijna 73.000 consumenten die een achterstand hebben op de hypotheeklasten.  Het Bureau Krediet Registratie (BKR) verwacht dat dit aan het einde van dit jaar zelfs uitkomt op 76.000. 

Achterstand wordt geregistreerd

Als je je hypotheek lasten de laatste 120 dagen niet meer hebt kunnen betalen, wordt dit door je bank geregistreerd bij het BKR. Je bank heeft je dan al verschillende keren herinnert aan je achterstand. Heb je zo’n BKR registratie? Dan is het erg moeilijk om nog een lening of hypotheek af te sluiten.

Executieverkoop woning

Heb je een langere periode je maandlasten niet betaald? Dan kan de bank overgaan tot executieverkoop van je woning. Jouw huis wordt dan aan de hoogste bieder verkocht. Door de dalende huizenprijzen in de afgelopen jaren is de kans groot dat je dan met een grote restschuld blijft zitten.

Wat moet je doen?

Heb jij moeite met het betalen van je hypotheeklasten? Ga dan zo snel mogelijk in gesprek met je hypotheekadviseur of je bank. Sommige banken hebben hier speciale mogelijkheden voor bedacht, zoals het tijdelijk verhuren van je onverkochte woning of een tijdelijk verlaagde maandlast. Zo kan je langer in je huis blijven wonen.

Huis kopen?

Checken hoeveel hypotheek jij maximaal kan krijgen? Gebruik onze handige tool

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Good overview and explanations, but progress saving isn't always working
8