Tandartsbehandeling buitenland niet zomaar vergoed door reisverzekering

| Door: (nog geen reacties)

In het nieuws

Laat je je in het buitenland behandelen door een tandarts? Ga er dan niet zomaar vanuit dat dit vergoed wordt door je reisverzekering. Dat blijkt uit een uitspraak van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Behandeling bij Turkse tandarts

Een man had een klacht ingediend omdat een tandartsbehandeling in Turkije niet vergoed werd door zijn doorlopende reisverzekering. Tijdens zijn vakantie kreeg hij kiespijn, waardoor hij naar de tandarts ging. Dat was op de dag dat hij eigenlijk naar huis zou gaan. De Turkse tandarts vulde zes gaatjes en verwijderde tandsteen.

De man keerde uiteindelijk drie dagen later terug naar Nederland. Hij claimde 840 euro bij zijn reisverzekeraar: 400 euro voor de tandartsbehandelingen, 140 euro voor extra vervoerskosten en 300 euro voor extra verblijfskosten. Maar zijn verzekaar betaalde niets uit.

Klachten gevolg van slecht onderhoud

De man stapte vervolgens naar het Kifid. Die beoordeelde dat de klachten niet zo ernstig waren dat er directe hulp nodig was. Daarnaast had de man een slecht gebit en was de pijn vooral het gevolg van slecht onderhoud. Op basis daarvan is de klacht afgewezen. Hij moet zijn tandartsrekening en de extra verblijfs- en vervoerskosten zelf betalen. Wanneer hij een aanvullende tandartsverzekering bij zijn zorgverzekering had afgesloten, zouden de kosten wel (voor een deel) vergoed worden.

Vergoeding tandartskosten in het buitenland

Om de kosten van een geplande tandartsbehandeling in het buitenland vergoed te krijgen, heb je dus een aanvullende tandartsverzekering nodig bij je zorgverzekering. Die vergoedt ook de kosten van het vullen van een gaatje of het verwijderen van tandsteen.

Heb je accute tandzorg nodig? Dan vergoedt je reisverzekering in de meeste gevallen de kosten. De voorwaarden kunnen wel per verzekeraar verschillen. Controleer daarom goed wat er in je polisvoorwaarden staat.

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Ferdy Cornelissen

Over Ferdy Cornelissen

Ferdy is online marketeer en schrijft over onze verzekeringsproducten. Hij zorgt ervoor dat ingewikkelde verzekeringstaal begrijpelijk en eenvoudig leesbaar is. Hij doet dit op onze website, maar ook daarbuiten en houdt ook contact met journalisten en vakgenoten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603