Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering moet je rekening houden met verschillende uitgaven, zoals de kist, bloemen en kaarten maar. Als je voor een begrafenis kiest, komen daar ook de kosten voor een graf bij. Uit onderzoek van uitvaartverzekeraar Monuta blijkt dat grafkosten sterk verschillen per gemeente. Wel iets om rekening mee te houden.

Graf vooral in Randstad duur

In de Randstad is een graf vaak veel duurder dan in het zuiden van het land. Zo betaal je in Jinstrum (Friesland) 646 euro voor een graf voor 30 jaar. In Leiderdorp (Zuid-Holland) betaal je maar liefst 7.096 euro.

Verschillen binnen gemeente

Monuta heeft 1.033 begraafplaatsen in 380 gemeenten onderzocht. Ook binnen een gemeente kan het nogal wat uitmaken welke begraafplaats je kiest. Zo lopen de kosten binnen de gemeente Utrecht voor een 1-persoonsgraf, uiteen van 2.080 euro tot 4.218 euro.

Grafkosten en uitvaartverzekering

Het is goed om bij het afsluiten van een uitvaartverzekering na te denken over waar je begraven wilt worden en wat dat kost. Hiervoor kun je het overzicht van Monuta raadplegen. Ook als je al een uitvaartverzekering hebt, is het goed om na te gaan of het bedrag waarvoor je verzekerd bent hoog genoeg is. Zo voorkom je dat jouw nabestaanden mogelijk worden opgezadeld met ongewenste kosten.

Bereken wat jouw uitvaart kost

Wil jij een inschatting maken van wat jouw uitvaart gaat kosten? Met onze uitvaartcalculator kun je dat zelf berekenen. Heb je geen spaarpotje en wil je jouw nabestaanden niet opzadelen met de kosten van jouw uitvaart? Sluit dan een uitvaartverzekering af. Dan weet je zeker dat je een goed verzorgde uitvaart krijgt.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Altijd perfect gere
10