Vaak onverwachte kosten bij erfenissen

| Door: (nog geen reacties)

In het nieuws

Het afgelopen weekend berichtte het NOS Journaal over een onderzoek dat het samen met Netwerk Notarissen had uitgevoerd. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat nabestaanden steeds vaker te maken krijgen met onverwachte schulden in de erfenis.

Een veel voorkomende onverwachte schuld in een erfenis is een huis. Zolang het huis niet verkocht is, lopen de vaste kosten gewoon door. Bijvoorbeeld de kosten voor gas-, water- en licht, maar ook de gemeentelijke belastingen en de kosten voor de hypotheek. Ook beseffen veel mensen niet dat er nog erfbelasting betaald moet worden over de WOZ-waarde van het huis. Ook dat brengt hoge kosten met zich mee. Netwerk Notarissen raadt daarom altijd aan voorzichtig te zijn met het accepteren van een erfenis.

Wil je voorkomen dat je nabestaanden met een hypotheekschuld blijven zitten na jouw overlijden? Dan kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Met het bedrag dat na jouw overlijden wordt uitgekeerd, kunnen je nabestaanden de hypotheek en andere kosten (af)betalen. Daardoor kunnen ze zonder problemen het huis als erfenis accepteren.

Overlijdensrisicoverzekeringen heb je in veel verschillende vormen en soorten. Er zijn veel aanbieders en de premieverschillen zijn groot. Het loont daarom om overlijdensrisicoverzekeringen te vergelijken.

Lees meer over: overlijdensrisicoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Sander Bolt

Over Sander Bolt

Sander Bolt heeft een bovengemiddelde interesse in alles wat online is. Hij houdt zich bij Independer.nl als E-commerce Manager bezig met het verder perfectioneren van de vergelijk- en afsluitmodules voor levensverzekeringen & bancaire producten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.610
603