Veel Nederlanders in financiële problemen bij overlijden partner

| Door: (nog geen reacties)

Veel Nederlanders in financiële problemen bij overlijden partnerIn het nieuws

Bijna de helft van de Nederlanders (45%) kan bij overlijden van zijn of haar partner de huur of hypotheek van het huis niet meer betalen. Dit blijkt uit een onderzoek wat PanelWizard heeft uitgevoerd in opdracht van Allianz en Yarden. Zestig procent gaat er flink op achteruit en een derde moet de leefstijl drastisch wijzigen. 

Overlijdensrisicoverzekering ook voor huurders belangrijk

Een overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat je de lasten nog kunt dragen als je partner overlijdt. Mensen met een koopwoning hebben deze verzekering vaak wel, maar huurders niet.

Woon je in een huurhuis? Bedenk dan of je de rekeningen nog kunt betalen als je partner overlijdt. Kun je dit niet dan is het verstandig om toch een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Anders moet je bij overlijden van je partner op zoek naar een goedkopere woning. Of moet je flink bezuinigen op hobby’s van jou of je kinderen.

Nabestaandenuitkering

De partner die achterblijft heeft mogelijk recht op een nabestaandenuitkering van de overheid (ANW). Ook is er vaak een nabestaandenpensioen. Maar de hoogte van de uitkering en het pensioen valt vaak tegen. Ook in dat geval biedt een overlijdensrisicoverzekering uitkomst.

Meer over de nabestaandenuitkering lees je op de website van Van A tot Zekerheid.

Vergelijk overlijdensrisicoverzekeringen

Ben je op zoek naar overlijdensrisicoverzekering? Maak dan een vergelijking op onze website. De premieverschillen tussen de aanbieders zijn heel groot. Bij Independer vind je gemakkelijk een goede verzekering voor een lage premie.

Lees meer over: overlijdensrisicoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Daniel de Wild

Over Daniel de Wild

Als Productmanager Levensverzekeringen en Spaarproducten is Daniel aanspreekpunt voor verzekeraars. In de 10 jaar dat hij bij Independer.nl werkt heeft hij diverse functie gehad, allemaal op het gebied van Levensverzekeringen. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.606
603