Verzekeraars keerden 30 miljard euro in 2016 uit

| Door: (nog geen reacties)

Verzekeraars keerden 30 miljard euro in 2016 uitIn het nieuws

2016 was een duur jaar voor de Nederlandse verzekeraars. Ze hebben ongeveer 1,5 miljoen schades aan voertuigen en woningen hersteld. En ze betaalden ruim 30 miljard uit aan schades, uitkeringen en pensioenen. De kosten voor zorg zijn hier niet in meegenomen.

Extreme hagelbui

Schadeverzekeraars (woonverzekeringen en autoverzekeringen) ontvingen 3% meer premie. Maar het geld ging er met bakken uit na de extreme hagelbui op 23 juni in Oost-Brabant en Midden-Limburg. Die bui zorgde voor een recordschade van ongeveer een half miljard euro, en dat binnen een paar minuten.

Autoverzekeraars blijven in de min

Verzekeraars herstelden of vergoedden in 2016 de schades van bijna 40.000 inbraken, 100.000 branden en 300.000 gevallen van wateroverlast. Ook vergoedden ze bijna 1 miljoen schades aan voertuigen. Auto- en motorverzekeraars lijden nog steeds verlies. Dat komt onder meer door de stijging van het aantal aanrijdingen en dure reparaties. Maar ook door de stijgende uitgaven aan letselschades.

Levensverzekeraars deden het beter, maar zij blijven last houden van de lage rente. En met verzekeraars die arbeidsongeschiktheidsverzekeringen aanbieden, ging het vorig jaar goed. Dat komt vooral door goede beleggingsresultaten.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Esther Storm

Over Esther Storm

Esther Storm is tekstschrijver/redacteur en (mede)verantwoordelijk voor alle online en offline communicatie. Ze (her)schrijft onder meer persberichten, e-mails, teksten voor de website en het weblog en is eindredacteur van de nieuwsbrief. Esther werkt sinds 2004 bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.



Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603