Vrije tandartstarieven en mondzorg kinderen

| Door: (3 reacties)

In het nieuws

Vorige week berichtten verschillende media al over de maximumvergoeding  voor mondzorg bij kinderen in de zorgverzekering. Sinds 1 januari vergoeden alle grote zorgverzekeraars, behalve Menzis, vaak maar een deel van de rekeningen. Sinds 1 januari mogen tandartsen namelijk zelf hun tarieven vaststellen, en een deel van de tandartsen heeft de prijzen flink verhoogd. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft aan zorgverzekeraars toestemming gegeven om maximumvergoedingen voor mondzorg voor kinderen tot achttien jaar in te stellen. En dat terwijl mondzorg voor kinderen onder de 18 eigenlijk onder de basisverzekering valt.

Minister Schippers heeft aangegeven dat er geen sprake kan zijn van bijbetalingen voor iets dat in de basisverzekering zit. Op 30 november heeft ze daar een nadrukkelijke toezegging aan de Tweede Kamer voor gegeven. Toch gaat de NZA tegen de wens van de minister in.

Gisteren werd bekend dat de Tweede Kamer deze ontwikkelingen met het experiment met de vrije prijzen voor tandartsen op de voet volgt. Heb je vragen over hoe het bij jouw zorgverzekeraar zit? Neem dan contact op met je eigen zorgverzekeraar. Op dit moment is nog niet helemaal duidelijk hoe zorgverzekeraars hiermee omgaan.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Sharon Gerritsen

Over Sharon Gerritsen

Sharon is als E-Commerce Manager o.a. verantwoordelijk voor onze vergelijking van je reis-, woon-, en zorgverzekering, onderzoeken en de website voor deze vergelijkingen. Inmiddels werkt Sharon ruim 11 jaar bij Independer.nl. Lees verder

3 Reacties op dit artikel
 1. zijn de techniek en materiaal kosten bij alle tandartsen hetzelfde?

  marian 5 maart 2012 om 11:51
 2. Beste Marian,
  Met het vrijgeven van de tandartstarieven mogen de tandartsen ook de techniek en materiaal kosten zelf vaststellen.

  Sharon Gerritsen (Independer.nl) 5 maart 2012 om 13:29
  • Beste Sharon,

   Volgens mij worden de techniek en materiaalkosten bepaald door resp. de tandtechnieker en de leverancier van de materialen. De tandarts heeft hier maar beperkt invloed op.

   Robert 5 maart 2012 om 13:46
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603