Reisverzekering: is zikavirus geldige reden voor annulering?

| Door: (nog geen reacties)

In het nieuws

Het zikavirus heerst in Zuid-Amerika en verspreidt zich razendsnel. Vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden, worden afgeraden om naar een Zuid-Amerikaans land te gaan. Maar wat als je deze reis al hebt geboekt en je wilt annuleren?

Wat is het zikavirus?

Het zikavirus kan zikakoorts veroorzaken. Tegen zikakoorts is op dit moment geen behandeling mogelijk. Dit is ook niet nodig, want de symptomen gaan vanzelf over. Voor een ongeboren kind kan  zikakoorts bij de moeder wel schadelijk zijn. Kindjes kunnen geboren worden met onvolgroeide hersenen.

Reisadvies zwangere vrouwen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert zwangere vrouwen en vrouwen die zwanger willen worden, niet af te reizen naar Zuid-Amerika. Er is geen officieel negatief reisadvies. Daarom is de reisorganisatie niet verplicht de reis kosteloos om te boeken.

Vergoeding door annuleringsverzekering

Op dit moment kun je bij veel reisorganisaties je reis omboeken. Zij stellen wel de eis dat je zwanger bent. Je moet dit ook kunnen aantonen.

Het zikavirus is geen geldige reden om gebruik te kunnen maken van je annuleringsverzekering. Er zijn op dit moment nog geen berichten van verzekeraars die hier soepel mee omgaan. Als je vanwege het virus de reis niet meer wilt maken, adviseren wij je daarom contact op te nemen met de reisorganisatie.

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603