Het zikavirus heerst in Zuid-Amerika en verspreidt zich razendsnel. Vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden, worden afgeraden om naar een Zuid-Amerikaans land te gaan. Maar wat als je deze reis al hebt geboekt en je wilt annuleren?

Wat is het zikavirus?

Het zikavirus kan zikakoorts veroorzaken. Tegen zikakoorts is op dit moment geen behandeling mogelijk. Dit is ook niet nodig, want de symptomen gaan vanzelf over. Voor een ongeboren kind kan  zikakoorts bij de moeder wel schadelijk zijn. Kindjes kunnen geboren worden met onvolgroeide hersenen.

Reisadvies zwangere vrouwen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert zwangere vrouwen en vrouwen die zwanger willen worden, niet af te reizen naar Zuid-Amerika. Er is geen officieel negatief reisadvies. Daarom is de reisorganisatie niet verplicht de reis kosteloos om te boeken.

Vergoeding door annuleringsverzekering

Op dit moment kun je bij veel reisorganisaties je reis omboeken. Zij stellen wel de eis dat je zwanger bent. Je moet dit ook kunnen aantonen.

Het zikavirus is geen geldige reden om gebruik te kunnen maken van je annuleringsverzekering. Er zijn op dit moment nog geen berichten van verzekeraars die hier soepel mee omgaan. Als je vanwege het virus de reis niet meer wilt maken, adviseren wij je daarom contact op te nemen met de reisorganisatie.

Verzekerd op reis

Ga je binnenkort reizen? Vergelijk reisverzekeringen en ga verzekerd op pad.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Snel en duidelijk
10