Zilveren Kruis verhoogt premie zorgverzekering 2016

| Door: (1 reactie)

Zilveren Kruis verhoogt premie zorgverzekering 2016In het nieuws

De derde grote zorgverzekeraar, Zilveren Kruis, heeft ook de premies voor 2016 bekendgemaakt. De maandelijkse premie van Basis Budget (budgetpolis) stijgt van € 89,95 naar € 96,95, die van Basis Zeker (naturapolis) van € 102,45 naar € 109,45 en die van Basis Exclusief (restitutiepolis) van € 106,25 naar € 113,25. Ook voor de aanvullende verzekeringen en de meeste tandartsverzekeringen ga je volgend jaar meer betalen.

Drie van vier grote zorgverzekeraars bekend

Nu ook de premie van Zilveren Kruis bekend is, zijn drie van de vier grote zorgverzekeraars naar buiten gekomen met hun premie voor 2016. Eerder vandaag maakten CZ en Menzis al bekend dat hun zorgverzekeringen volgend jaar duurder worden. Dat geldt ook voor de polissen van OHRA en Delta Lloyd.

Het is nu nog wachten op de laatste premie van de ‘grote vier’: die van VGZ.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Ferdy Cornelissen

Over Ferdy Cornelissen

Ferdy is online marketeer en schrijft over onze verzekeringsproducten. Hij zorgt ervoor dat ingewikkelde verzekeringstaal begrijpelijk en eenvoudig leesbaar is. Hij doet dit op onze website, maar ook daarbuiten en houdt ook contact met journalisten en vakgenoten. Lees verder

1 Reactie op dit artikel
  1. Het zorgstelsel dat in 2005 bij acclamatie door de grote partijen werd omhelst heeft gefaald omdat de ‘gereguleerde marktwerking’ niet werkt. Er hebben sinds de invoering grote fusies plaatsgevonden en concurrentie is er nauwelijks, of er moet gekozen worden voor een z.g. ‘budgetpolis’. Met het winstoogmerk van particuliere partijen hebben we het paard van Troje binnengehaald. Uitten particuliere verzekeraars in 2005 nog hun twijfel of ze wel quitte zouden spelen met hun premie-inkomsten, nu blijkt dat ze met de verhoging van premies en eigen bijdragen een instrument in handen hebben om hun winsten op te schroeven. Toen bij de formatie van het huidige kabinet de PVDA voorstelde de premie voor de zorgverzekering weer inkomensafhankelijk te maken dreigden de besprekingen te mislukken omdat de VVD haar ‘kroonjuweel’ niet op wilde geven. In september jl. lanceerde de SP een uitgewerkt en doorgerekend plan met dezelfde strekking en deze keer gaf de PVDA niet thuis. Vroeg of laat moet het huidige zorgstelsel ontploffen.

    antoniecasper 17 november 2015 om 20:22
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603