Zorgnota beter gecontroleerd door zorgverzekeraar

| Door: (1 reactie)

Zorgnota beter gecontroleerd door zorgverzekeraarIn het nieuws

Zorgnota’s worden steeds beter gecontroleerd door zorgverzekeraars. Dat blijkt uit de jaarlijkse meting van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit komt vooral door verscherpt toezicht.

Juiste nota belangrijk voor vergoeding

Het is aan de zorgaanbieder om een juiste nota in te dienen, maar de zorgverzekeraar is volgens de wet verplicht deze te controleren en waar nodig te (laten) herstellen. Alleen een juiste nota mag vergoed worden door je zorgverzekering.

Nog steeds verbeterpunten

Ondanks dat de controles een stuk beter zijn, zijn er nog steeds verbeterpunten. Er kan veel meer geautomatiseerd worden dan nu het geval is. Ook kan er beter gebruik worden gemaakt van data-analyses om onjuiste zorgnota’s te vinden. Het voordeel is dat er op deze manier steeds minder onjuiste nota’s worden vergoed, en dat kost de zorgverzekeraar minder geld.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

1 Reactie op dit artikel
  1. Dat is interessant. Vooral omdat zorgverzekeraars hun notastroom naar mijn idee zo sturen dat ze het eigen risico van verzekerden optimaal benutten om nota’s te verrekenen, zelfs van een voorgaand jaar. Bijzonder om te zien dat nota’s van zorgverleners voor handelingen van vele maanden geleden pas in een nieuw kalenderjaar worden geboekt zodat ze onmiddellijk weer ten laste van het ER kunnen worden gebracht.Dat zal ongetwijfeld volgens de regels wel zijn toegestaan, maar het is typisch weer zo’n verzekeraarstrucje wat op het ‘jaarlijks’ eigen risico toch wel een heel ander licht werpt.
    Naar mijn mening zouden verzekerden hierover beter moeten worden voorgelicht.

    b.canjels 19 februari 2016 om 11:51
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603