‘Zorgverzekeraars mogen ook in toekomst geen winst uitkeren’

| Door: (nog geen reacties)

‘Zorgverzekeraars mogen ook in toekomst geen winst uitkeren’In het nieuws

Zorgverzekeraars mogen geen winst uitkeren waardoor er geld buiten de zorg terechtkomt. Dat vinden de politieke partijen PvdA, SP en CDA. Vandaag dienen zij hiervoor een wetsvoorstel in.

Op dit moment is er een verbod voor zorgverzekeraars om winst uit te keren, maar dat eindigt in 2018. De partijen willen het tijdelijke verbod definitief maken. Zij vinden dat de winst van zorgverzekeraars moet worden besteed aan de zorg zelf, bijvoorbeeld aan het verbeteren van de zorg of het verlagen van de premies. Ook denken de partijen dat aandeelhouders anders hun eigen financiële resultaten belangrijker gaan vinden dan een goed zorgstelsel.

Gevolgen van verbod winstuitkering

Wat de precieze gevolgen zijn van een definitief verbod op winstuitkering, is nu nog lastig te zeggen. Het wetsvoorstel moet eerst nog door de Tweede Kamer goedgekeurd worden. Pas daarna wordt duidelijk of dit gevolgen heeft voor bijvoorbeeld de premie van je zorgverzekering.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Ferdy Cornelissen

Over Ferdy Cornelissen

Ferdy is online marketeer en schrijft over onze verzekeringsproducten. Hij zorgt ervoor dat ingewikkelde verzekeringstaal begrijpelijk en eenvoudig leesbaar is. Hij doet dit op onze website, maar ook daarbuiten en houdt ook contact met journalisten en vakgenoten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603