Inboedelverzekering: alles over inboedelverzekeringen

Woonverzekering

Ons team van experts helpt je de beste inboedelverzekering te vinden. Al meer dan 20.000 consumenten hebben hun inboedelverzekering via Independer.nl afgesloten.

Ontdek nu zelf hoe makkelijk jij geld kunt besparen. Op deze pagina vind je al het laatste nieuws en interessant informatie rondom inboedelverzekeringen. Stel je vraag of opmerking over je inboedelverzekering op ons forum.

Aantal inbraken daalt maar wel hogere regionale claims inboedelverzekering

| Door: (nog geen reacties)

In het nieuws

Het aantal inbraken in Nederland daalt. Maar het bedrag dat aan schade wordt geclaimd, bijvoorbeeld op de inboedelverzekering, neemt op regionaal gebied juist toe. Dat blijkt uit onderzoek van schadespecialist CED in samenwerking met Assurantie Magazine. Vooral in Zeeland en Drenthe namen de schadeclaims flink toe.

Daling aantal inbraken

Het aantal keer dat in Nederland werd ingebroken daalt al langere tijd. In de eerste helft van 2014 werdt maar liefst 15% minder vaak ingebroken dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit komt voor een groot deel door preventieve maatregelen. De kans dat op inbraak is 90% kleiner als je hang- en sluitwerk hebt dat de inbreker drie minuten buiten de deur houdt. Wanneer je woning goed beveiligd is en je hebt het Politiekeurmerk Veilig Wonen, krijg je van je verzekeraar vaak ook korting krijgt op de premie van je inboedelverzekering.

Meer schadeclaims inboedelverzekering

Per inbraak nam het schadebedrag dat wordt geclaimd met 4,8% toe. In Drenthe steeg het zelfs met 30% en in Zeeland met maar liefst 36%. Regionale verzekeraar ZLM uit Zeeland herkent dit beeld, en denkt dat dit werd veroorzaakt door de bendes die in die periode actief waren. In Utrecht, Friesland en Overijssel daalde juist de hoogte van de claims. Daardoor daalde de totale waarde van de schadeclaims met 9%.

Meer artikelen inboedelverzekering

Independer.nl doet continue onderzoek naar inboedelverzekeringen en publiceert regelmatig persberichten over inboedelverzekeringen. Hieronder vind je een overzicht van de meest recente artikelen over inboedelverzekeringen.

  
Verzekeraar snijdt in polis20-08-2014
Suzan Samson bij BNR Nieuwsradio, RTV NH en Radio 1 over inboedelverzekering20-08-2014
Verzekeraars zetten mes in dekking inboedelverzekering14-08-2014
Schade noodweer rond de tien miljoen30-07-2014
Schade door wateroverlast of bliksem: wat vergoedt je woonverzekering?28-07-2014

Archief inboedelverzekering

Nu op ons inboedelverzekering forum

Heb je een vraag of ervaring met een specifieke inboedelverzekeraar of lenen in het algemeen? Op ons forum kun je in contact komen met andere klanten of geïnteresseerden. Bekijk bestaande onderwerpen of start je eigen onderwerp over lenen.

  
opstalverzekering verhuurd huis26-08-2014
opstalverzekering verhuurd huis25-08-2014
kit en voegschade22-08-2014
Uw vraag of opmerkingen over woonverzekering Univé22-08-2014
kit en voegschade21-08-2014

Ga naar het inboedelverzekering forum

RSS Feed

Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

23.159
8.534
894