Inboedelverzekering: alles over inboedelverzekeringen

Woonverzekering

Ons team van experts helpt je de beste inboedelverzekering te vinden. Al meer dan 20.000 consumenten hebben hun inboedelverzekering via Independer.nl afgesloten.

Ontdek nu zelf hoe makkelijk jij geld kunt besparen. Op deze pagina vind je al het laatste nieuws en interessant informatie rondom inboedelverzekeringen. Stel je vraag of opmerking over je inboedelverzekering op ons forum.

Verzekeraar snijdt in polis

| Bron: Telegraaf(nog geen reacties)

Independer.nl in de media

De inboedelverzekering gaat op de schop. De tijd dat deze verzekering alles vergoedt, is voorbij. Consumenten maken steeds vaker misbruik van hun polis door dubieuze claims in te dienen. Verzekeraars draaien zo onterecht op voor zogenaamde schade aan luxe goederen.

Verzekeraars kunnen nauwelijks controleren of bijvoorbeeld elektronische apparatuur daadwerkelijk thuis is gevallen, of op straat of op een feestje kapot is gegaan.

De afgelopen jaren introduceerden verzekeraars, tegen een kleine meerprijs, juist steeds uitgebreidere inboedelverzekeringen. Gevallen smartphones, een omgestoten tafel, dure fotocamera’s, een defect kostbaar horloge, kinderen die met een stift de televisie bewerken: het is zo gek niet te bedenken, of de verzekeraar draait op voor de miljoenen euro’s schade.

De verzekeraars willen een halt toe brengen aan het massale claimgedrag. Zij voelen de gevolgen hiervan in hun eigen portemonnee. Daarom zetten de grote maatschappijen zoals Aegon en Reaal deze zomer na jaren, waarin voor klanten de bomen tot in de hemel groeiden, het mes in de inboedelverzekeringen.

Er is sprake van een behoorlijke trendbreuk, zegt Suzan Samson, verzekeringsspecialist van vergelijkingssite Independer. De verzekeraars zijn slachtoffer geworden van hun eigen succes. Samson: „Mensen weten steeds beter dat zij erg veel kunnen claimen. Zeg tegenwoordig maar eens op een feestje dat je thuis jouw smartphone hebt laten vallen. Iedereen roept meteen dat je inboedelverzekering die schade wel dekt.”

“Verzekeraars zijn doorgeschoten”

„Misschien zijn de verzekeraars de afgelopen jaren ook wel doorgeschoten”, zegt Suzan Samson, verzekeringsspecialist van vergelijkingssite Independer. „Een verzekering is natuurlijk ooit bedoeld om schade te vergoeden die je zelf niet kunt dragen.”

Reden genoeg voor de verzekeraars om de duimschroeven aan te draaien. Verzekeraar Aegon verhoogde deze maand zijn premie tot wel 30 procent en stopt met het vergoeden van verloren spullen. En wie zijn telefoon, televisie of laptop op kosten van de verzekeraar laat repareren, moet dat bij een bij Aegon aangesloten reparateur doen. Anders draait de klant volgens Independer eerst zelf op voor zijn eigen risico.

Branchegenoot Reaal komt volgende maand met een eigen risico, dat bij elke schademelding zelf betaald moet worden. Ook schroeft de verzekeraar de maximale uitkering voor bijvoorbeeld sieraden en consumentenelektronica zoals iPads en smartphones terug.

Reisverzekeraars deden al eerder hetzelfde, toen de meldingen van bijvoorbeeld gestolen smartphones de spuigaten uitliepen. Bij sommige reisverzekeraars loont het sindsdien niet eens meer een gestolen telefoon te claimen, omdat het eigen risico net zo hoog is als de maximale vergoeding.

Meer artikelen inboedelverzekering

Independer.nl doet continue onderzoek naar inboedelverzekeringen en publiceert regelmatig persberichten over inboedelverzekeringen. Hieronder vind je een overzicht van de meest recente artikelen over inboedelverzekeringen.

  
Aantal inbraken daalt maar wel hogere regionale claims inboedelverzekering25-08-2014
Suzan Samson bij BNR Nieuwsradio en RTV NH over inboedelverzekering20-08-2014
Verzekeraars zetten mes in dekking inboedelverzekering14-08-2014
Schade noodweer rond de tien miljoen30-07-2014
Schade door wateroverlast of bliksem: wat vergoedt je woonverzekering?28-07-2014

Archief inboedelverzekering

Nu op ons inboedelverzekering forum

Heb je een vraag of ervaring met een specifieke inboedelverzekeraar of lenen in het algemeen? Op ons forum kun je in contact komen met andere klanten of geïnteresseerden. Bekijk bestaande onderwerpen of start je eigen onderwerp over lenen.

  
opstalverzekering verhuurd huis26-08-2014
opstalverzekering verhuurd huis25-08-2014
kit en voegschade22-08-2014
Uw vraag of opmerkingen over woonverzekering Univé22-08-2014
kit en voegschade21-08-2014

Ga naar het inboedelverzekering forum

RSS Feed

Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

22.851
8.530
895