Ben je verzekerd voor waterschade aan je telefoon?

| Door: (1 reactie)

Ben je verzekerd voor waterschade aan je telefoon?Inboedelverzekering

Een ongeluk met je smartphone zit in een klein hoekje. Hij valt uit je achterzak tijdens het toiletbezoek of je springt in het zwembad met de telefoon nog in je zak. Heel vervelend want de kans is groot dat je telefoon het daarna niet meer doet.

Waterschade en telefoonverzekering

Heb je een aparte telefoonverzekering afgesloten dan ben je verzekerd voor waterschade. Een telefoonverzekering is niet goedkoop, maar je bent wel voor dit soort ongelukjes verzekerd.

Schade aan telefoon en inboedelverzekering

Valt je smartphone thuis in de wc dan kun je de schade indienen bij je inboedelverzekeraar, maar alleen als je een allrisk inboedelverzekering hebt afgesloten. Want de allriskdekking vergoedt ook schade die is ontstaan door eigen schuld. Heb je een inboedelverzekering met een uitgebreide dekking of extra uitgebreide dekking? Dan krijg je schades alleen vergoed die je die niet zelf hebt veroorzaakt. Bijvoorbeeld als je mobiele telefoon nat is geworden als gevolg van een lekkage in huis.

Telefoonschade buitenshuis ontstaan

Spring je in het zwembad met je smartphone nog in je zak dan krijg je de schade alleen vergoed van je inboedelverzekeraar als je een aanvullende buitenhuisdekking hebt afgesloten. Met een buitenhuisdekking zijn jouw spullen en dus ook je mobiele telefoon wereldwijd verzekerd voor schade en diefstal . Voor buitenshuisdekking moet je extra premie betalen en niet alle inboedelverzekeraars bieden dit aan. Gebeurt dit ongelukje op vakantie? Dan kun je terecht bij je reisverzekering.

Wat moet je doen bij waterschade aan telefoon?

Het is belangrijk om schade zo snel mogelijk te melden bij je tussenpersoon of verzekeraar. Deze kan je je meteen vertellen of je voor de schade bent verzekerd.

Let op de voorwaarden inboedelverzekering

Verzekeraar krijgen steeds meer schademeldingen van mobiele telefoons. Omdat verzekeraars daardoor steeds meer geld moeten uitkeren, beperken ze soms de dekking. Er zijn inmiddels verzekeringen die het vallen en stoten van een smartphone niet meer dekken, een eigen risico vragen of nog maar één jaar de nieuwwaarde vergoeden. Let hier dus goed op bij het vergelijken en afsluiten van een inboedelverzekering.

Lees meer over: inboedelverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Carla Cornelisse

Over Carla Cornelisse

Carla houdt zich als account coördinator bezig met woon- en reisverzekeringen. Zij is o.a. verantwoordelijk voor de vergelijking op onze website en houdt je regelmatig op de hoogte van het laatste nieuws rondom woon- en reisverzekeringen. Lees verder

1 Reactie op dit artikel
  1. Afgelopen zomer is mijn IPhone 6 in een rivier beland (telefoon in zwembroek) . Bij Interpolis heb ik ook een buitendedeurverzekeri g afgesloten, daar contact mee opgenomen en te horen grktegen dat dit onder onvoorzichtigheid valt. Daar kan je volgens mij alles onder scheren en zullen ze dus nooit wat uitkeren. Al meer dan 25 jaar heb ik all mijn verzekeringen onder gebracht in een toraalpakket. Op deze manier heb ik geen vertrouwen meer in Interpolis en ga dus alles opzeggen .

    Rob Smal 5 november 2016 om 12:06
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603