Hup de tuinspullen naar buiten! Maar zijn ze wel verzekerd?

| Door: (2 reacties)

Hup de tuinspullen naar buiten! Maar zijn ze wel verzekerd?Inboedelverzekering

Het is lente! De tuinspullen mogen nu echt naar buiten. We hebben al een aantal mooie dagen achter de rug. Misschien staan je tuinmeubels, buitenkeuken en parasol al buiten. Alles bij elkaar kan er zo maar voor een flink bedrag in je tuin staan. Maar hoe zijn die tuinmeubels en spullen eigenlijk verzekerd?

Tuinmeubels en inboedelverzekering

Bij veel inboedelverzekeringen zijn je tuinmeubels standaard meeverzekerd. Er zijn ook inboedelverzekeringen waar je een aparte verzekering moet afsluiten om de spullen in de tuin te verzekeren. Hieronder valt in ieder geval je tuinmeubilair, parasol en tuinverlichting. Let hier dus goed op bij het afsluiten van een inboedelverzekering. Ook wasgoed dat je buiten hebt hangen, is vaak verzekerd. De ‘tuindekking’ is meestal niet onbeperkt, de maximum bedragen verschillen van 1.000 tot 25.000 euro.

Andere spullen in de tuin

Veel andere spullen in je tuin zijn ook verzekerd. Je moet er natuurlijk wel aan denken om ze binnen te zetten waar mogelijk en niet onbewaakt in de tuin achter te laten. Laat jij je dure green-eggbarbecue ‘s nachts buiten staan en wordt hij gestolen? Dan hoef je niet op een schadevergoeding te rekenen. Zet je ‘m in de schuur en wordt hij daaruit gestolen? Dan krijg je ‘m meestal wel vergoed.

Gemakkelijk vergelijken en afsluiten

Ben je op zoek naar een goede inboedelverzekering? Bij Independer kun je gemakkelijk online woonverzekeringen vergelijken en afsluiten. En kom je er niet uit? Dan staan onze experts klaar om je te helpen. Stuur een e-mail naar info@independer.nl of bel ons op 035- 626 55 44.

Lees meer over: inboedelverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Annemarie Wolbers

Over Annemarie Wolbers

Op zoek naar informatie op Independer.nl? Annemarie zorgt ervoor dat alle teksten die jij op onze website leest zo compleet en aantrekkelijk mogelijk zijn. En missen we nog onderwerpen? Dan zorgt Annemarie dat we ook daarover schrijven. Lees verder

2 Reacties op dit artikel
 1. Hallo,
  Ik heb veel tuinspullen: Maar hoe zit het officieel met Maaiers enz, waar je ook wel eens mee over de weg rijd? Uiteraard bedoel ik de Wa-Verzekering. Heggemaaiers op eigen erf?

  Ik heb een heel groot erf:Grote maaier waarmee ik wel eens over de weg rijd heb ik we WAl verzekerd, maar zitmaaier niet.

  Met vriendelijke groeten
  Aart Wagenaar

  A.Wagenaar 26 maart 2017 om 15:21
 2. Beste Aart,

  Wanneer er met de zitmaaier op de openbare weg wordt gereden of op een terrein dat voor anderen toegankelijk is (zoals oprit, eigen erf) moet de zitmaaier WA verzekerd worden.

  Susanne Boogers (Independer.nl) 27 maart 2017 om 12:01
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603