Korting op je inboedelverzekering met een Politiekeurmerk Veilig Wonen

| Door:

Korting op je inboedelverzekering met een Politiekeurmerk Veilig WonenInboedelverzekering

21-07-2017: Dit artikel is niet meer up-to-date. We hebben een nieuw artikel over je inboedelverzekering en het PKVW geschreven.

Heeft jouw woning dankzij goed hang-en-sluitwerk een Politiekeurmerk Veilig Wonen? Dan krijg je meestal korting op de premie van je inboedelverzekering. Dit is iets wat veel mensen niet weten. De meeste nieuwbouwwoningen worden zelfs standaard opgeleverd met het keurmerk.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen is niet alleen goed hang-en-sluitwerk bij deuren en ramen nodig. Ook goede verlichting en het gebruik van rookmelders is belangrijk. Als je woning aan alle eisen voldoet, kun je een certificaat krijgen. Hiervoor kun je terecht bij speciale bedrijven die de keuring uitvoeren en een certificaat geven als je woning veilig genoeg is. De meeste nieuwbouwwoningen worden al gebouwd volgens de eisen van het Politiekeurmerk. Dan krijg je het certificaat meestal van de projectontwikkelaar.

Tot 20% korting op de inboedelverzekering

Met het politiekeurmerk kun je tot wel 20% korting krijgen op de premie van je inboedelverzekering. Een aantal verzekeraars geeft deze korting niet. Onderaan deze pagina zie je een overzicht van de korting per verzekeraar.

Vergelijk inboedelverzekeringen

De premies van inboedelverzekeringen kunnen behoorlijk verschillen. Dat betekent dat je bij de aanbieder met de hoogste korting  niet automatisch de laagste premie krijgt. Maak dus ook een vergelijking van de verschillende inboedelverzekeringen om te kijken wat voor jou het voordeligst is. Maar laat de korting natuurlijk niet liggen als je er recht op hebt. Heb je dus al een inboedelverzekering en heb je nog geen korting, terwijl je wel een certificaat hebt voor een Politiekeurmerk Veilig Wonen? Neem dan vooral contact op met je verzekeraar of tussenpersoon om  te kijken of je recht hebt op korting.

Onderstaande tabel is uit 2013. De percentages zijn mogelijk veranderd. Neem voor de zekerheid contact op met je verzekeraar om na te vragen of je recht hebt op korting.

ABN Amro 20%
Allianz 15%
ANWB 10%
ASR 0%
Avero 15%
Bruns ten Brink 0%
Centraal Beheer 10%
Delta Loyd 20%
Ditzo 0%
FBTO 15%
Goudse 0%
ING 0%
Interpolis 10%
Klaverblad 10%
London 10%
Nationale Nederlanden 15%
Nederlanden van Nu 15%
Ohra 20%
Polis Direct 10%
Reaal 0%
SNS 0%
Turien & Co 15%
Unigarant 10%
Univé 0%
Verzekeruzelf.nl 10%
Zelf.nl 0%

Dit artikel is niet meer up-to-date. We hebben een nieuw artikel over je inboedelverzekering en het PKVW geschreven.

Lees meer over: inboedelverzekering

Tweeten 0
Google+ 3
Suzan Samson

Over Suzan Samson

Suzan is als manager woonverzekering verantwoordelijk voor alles rondom opstal- en inboedelverzekeringen maar ook de bijbehorende verzekeringen zoals aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekeringen. Ze zorgt naast eenvoudige en goede vergelijkingen ook voor verzekeringen tegen een scherpe prijs die je makkelijk en snel kunt afsluiten. Lees verder

7 Reacties op dit artikel
 1. Beste mensen,

  Mijn appartement is 10 jaar geleden opgeleverd mét een politiekeurmerk. Deze is 10 jaar geldig. Het appartement heeft zeer deugdelijk hang en sluitwerk. Om van mijn korting op de inboedel gebruik te kunnen blijven maken, moet ik dan elke 10 een hercertificering aanvragen? En dus elke 10 jaar blijven voldoen aan de dan geldende voorwaarden?

  Zeer bedankt alvast voor uw reactie.
  Met vriendelijke groet,
  Carla

  Carla
  10 juni 2016 om 18:14
 2. Beste Carla,

  Het is voor de verzekeraar wel van belang dat het certificaat Politie Keurmerk Veilig Wonen niet is verlopen. Als het certificaat niet meer geldend is dan kunt u dit doorgeven aan de verzekeraar of een hercertificering aanvragen

  Marleen Schepers (Independer.nl)
  13 juni 2016 om 09:54
 3. Een vraagje betreffende verplichte buitenverlichting bij politiekeurmerk. Als de lamp kapot is en je vervangt hem niet kan een verzekeringsmaatschappij dan uitbetaling weigeren bij inbraak?

  S.V. Dros
  14 december 2016 om 12:59
 4. Beste meneer/mevrouw,

  Het is wel van belang om de lamp dan te vervangen zodat er weer aan de eisen van het keurmerk wordt voldaan. Dat de uitbetaling om deze reden wordt geweigerd is wel extreem en is dan ook geen gebruikelijke manier van handelen.

  Marleen Schepers (Independer.nl)
  14 december 2016 om 13:42
 5. Hoe en waar kan je dit keurmerk aanvragen ?

  Maurice
  3 februari 2017 om 10:18
 6. Beste Maurice,

  Via deze site kan je meer informatie lezen over het Politiekeurmerk Veilig Wonen en hoe je dit keurmerk kan aanvragen.

  Marleen Schepers (Independer.nl)
  3 februari 2017 om 10:54
 7. Omdat dit artikel niet meer up-to-date is, hebben we een nieuwe versie geschreven. We verwijzen jullie graag naar: http://weblog.independer.nl/inboedelverzekeringen/inbrekers-nooit-vakantie-beveilig-huis-en-bespaar-premie/

  Annemarie Wolbers (Independer.nl)
  21 juli 2017 om 15:37


Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603