Laat je barbecue niet in rook opgaan

| Door: (nog geen reacties)

Inboedelverzekering

De zomer valt dit jaar een beetje tegen. Een goede reden dus om op de mooie zomeravonden die er wel zijn lekker te barbecueën. Maar wat als er iets mis gaat met de barbecue waardoor je schade hebt? Of als je wilt gaan barbecueën, maar hij blijkt gestolen te zijn? Independer vertelt je waarvoor je verzekerd bent. Maar we geven je ook tips hoe je diefstal en schade voorkomt.

In-Rook-Opgaan

Diefstal barbecue niet altijd verzekerd

Dit jaar zijn er al veel barbecues gestolen. De politie meldt dat het vooral gaat om de duurdere soorten, zoals de populaire Big Green Egg. Dit is een groene barbecue in de vorm van een ei. Erg vervelend als dit je overkomt. Nog vervelender is het als je niets van je verzekeraar terugkrijgt. Zet je je barbecue in een afgesloten schuur? Dan is diefstal verzekerd via je inboedelverzekering. Wordt hij uit de tuin gestolen? Het verschilt dan per verzekeraar of je de barbecue vergoed krijgt. Check dit daarom goed in de polisvoorwaarden.

Maak diefstal geen eitje: 3 tips

Het is natuurlijk beter om te voorkomen dat je barbecue gestolen wordt. Daarom hebben we drie tips voor je:

 • Net een dure barbecue gekocht? Zet dan de doos niet zichtbaar bij het vuilnis. Dieven weten dan niet dat er iets te halen valt.
 • Zet je barbecue na afloop in een goed afgesloten schuur.
 • Laat je hem toch buiten staan? Leg hem dan aan een dikke ketting die vastzit aan een muur of schutting.

Brandschade verzekerd

Staat je barbecue er nog? Dan kun je gaan genieten van een gezellige avond. Helaas gaat er dan weleens iets mis. Veel ongelukken ontstaan bij het aansteken van de barbecue. Soms met veel schade en brandwonden als gevolg. Met de volgende verzekeringen krijg je de schade vergoed:

 • Inboedelverzekering. Hiermee ben je verzekerd tegen schade aan bijvoorbeeld je kleding, tuinmeubels en de barbecue zelf.
 • Woonhuisverzekering. Heb je brandschade aan je huis, of brandt deze helemaal af? Dan krijg je de schade vergoed.
 • Aansprakelijkheidsverzekering. Hiermee ben je verzekerd voor bijvoorbeeld brandschade aan de kleding of spullen van je gasten.
 • Zorgverzekering. Deze verzekering vergoedt de medische kosten als je brandwonden oploopt.

4 tips voor een veilige barbecue

Natuurlijk moet je er niet aan denken dat er dingen in brand vliegen, of dat er zelfs gewonden vallen. Met deze tips maak je de kans zo klein mogelijk:

 • Houd kinderen op veilige afstand.
 • Zet de barbecue op een stevige en vlakke ondergrond.
 • Barbecue je op houtskool? Gebruik dan aanmaakblokjes om hem aan te steken. Spiritus en brandgel kunnen gevaarlijke steekvlammen veroorzaken.
 • Barbecue je op gas? Let er dan op dat er geen kleine gaatjes in de gasslang zitten. Vervang deze om de 4 jaar.

Lees meer over: inboedelverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.614
601