Laat je barbecue niet in rook opgaan

| Door: (5 reacties)

Inboedelverzekering

De zomer valt dit jaar een beetje tegen. Een goede reden dus om op de mooie zomeravonden die er wel zijn lekker te barbecueën. Maar wat als er iets mis gaat met de barbecue waardoor je schade hebt? Of als je wilt gaan barbecueën, maar hij blijkt gestolen te zijn? Independer vertelt je waarvoor je verzekerd bent. Maar we geven je ook tips hoe je diefstal en schade voorkomt.

In-Rook-Opgaan

Diefstal barbecue niet altijd verzekerd

Dit jaar zijn er al veel barbecues gestolen. De politie meldt dat het vooral gaat om de duurdere soorten, zoals de populaire Big Green Egg. Dit is een groene barbecue in de vorm van een ei. Erg vervelend als dit je overkomt. Nog vervelender is het als je niets van je verzekeraar terugkrijgt. Zet je je barbecue in een afgesloten schuur? Dan is diefstal verzekerd via je inboedelverzekering. Wordt hij uit de tuin gestolen? Het verschilt dan per verzekeraar of je de barbecue vergoed krijgt. Check dit daarom goed in de polisvoorwaarden.

Maak diefstal geen eitje: 3 tips

Het is natuurlijk beter om te voorkomen dat je barbecue gestolen wordt. Daarom hebben we drie tips voor je:

 • Net een dure barbecue gekocht? Zet dan de doos niet zichtbaar bij het vuilnis. Dieven weten dan niet dat er iets te halen valt.
 • Zet je barbecue na afloop in een goed afgesloten schuur.
 • Laat je hem toch buiten staan? Leg hem dan aan een dikke ketting die vastzit aan een muur of schutting.

Brandschade verzekerd

Staat je barbecue er nog? Dan kun je gaan genieten van een gezellige avond. Helaas gaat er dan weleens iets mis. Veel ongelukken ontstaan bij het aansteken van de barbecue. Soms met veel schade en brandwonden als gevolg. Met de volgende verzekeringen krijg je de schade vergoed:

 • Inboedelverzekering. Hiermee ben je verzekerd tegen schade aan bijvoorbeeld je kleding, tuinmeubels en de barbecue zelf.
 • Woonhuisverzekering. Heb je brandschade aan je huis, of brandt deze helemaal af? Dan krijg je de schade vergoed.
 • Aansprakelijkheidsverzekering. Hiermee ben je verzekerd voor bijvoorbeeld brandschade aan de kleding of spullen van je gasten.
 • Zorgverzekering. Deze verzekering vergoedt de medische kosten als je brandwonden oploopt.

4 tips voor een veilige barbecue

Natuurlijk moet je er niet aan denken dat er dingen in brand vliegen, of dat er zelfs gewonden vallen. Met deze tips maak je de kans zo klein mogelijk:

 • Houd kinderen op veilige afstand.
 • Zet de barbecue op een stevige en vlakke ondergrond.
 • Barbecue je op houtskool? Gebruik dan aanmaakblokjes om hem aan te steken. Spiritus en brandgel kunnen gevaarlijke steekvlammen veroorzaken.
 • Barbecue je op gas? Let er dan op dat er geen kleine gaatjes in de gasslang zitten. Vervang deze om de 4 jaar.

Lees meer over: inboedelverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

5 Reacties op dit artikel
 1. Hi,

  Ik heb me behoorlijk in dit onderwerp verdiept en krijg werkelijk nergens een JA als het gaat over het verzekeren van een Big Green Egg die in de tuin staat. Nergens valt deze onder de inboedelverzekering en hij hoort niet bij tuinmeubilair. Zelfs als deze in een tafel ingebouwd is en aan het huis vast staat met een ART-4 slot geven de verzekeraars niet thuis.

  Kunnen jullie een overzicht geven waar deze wel te verzekeren is? Ik vind het vreemd dat ik het nergens voor elkaar krijg.

  Bedankt

  Olaf 9 mei 2017 om 13:18
 2. Beste Olaf,

  Het verzekeren van een buitenkeuken tegen diefstal is inderdaad een grijs gebied. Veel verzekeraars bieden een tuinverzekering aan waarin een buitenkeuken kan worden meeverzekerd. Diefstal van een buitenkeuken wordt echter uitgesloten.

  Inboedelverzekeraars hebben alleen de optie tot verzekeren tegen diefstal wanneer de buitenkeuken/Big Green Egg in de schuur staat en er sporen zijn van braak.

  Susanne Boogers (Independer.nl) 9 mei 2017 om 15:09
  • Bedankt voor je reactie. Hij is dus simpelweg niet te verzekeren tegen diefstal als ik het goed begrijp. Een Big Green Egg ingebouwd in een tafel ga je niet iedere dag in je schuur zetten, dat is onrealistisch. Vreemd, ben benieuwd of hier toch in de toekomst nog een oplossing voor komt nu steeds meer mensen zo’n dure bbq bezitten.

   Olaf 10 mei 2017 om 16:37
 3. Beste Olaf,

  Goed dat je dit hebt aangekaart en hebt uitgezocht.
  Ik was ook al aan het zoeken en zag dat alleen meubilair is verzekerd.

  Erg vreemd, nu heb ik Piet Boon buitenmeubilair t.w.v €20.000 welke wel onder de verzekering zou vallen, echter een BGE van €2000 zou ik niet kunnen claimen, beetje krom.
  Dat wordt dus in de schuur zetten….

  RB 1 juni 2017 om 18:44
 4. Ik zocht ook daar een verzekering voor zie bij centraal beheer dat die een tuinverzekering hebben die een bbq verzekerd onder de noemer buitenkeuken

  KG 2 augustus 2017 om 11:02
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603