Politie Gouda pleit voor lagere vergoeding bij ‘uitnodigen’ tot inbraak

| Door: (nog geen reacties)

Inboedelverzekering

Inwoners van de gemeente Gouda moeten extra goed opletten dat ze hun ramen en deuren goed sluiten als ze van huis gaan. Wordt er namelijk bij hen ingebroken? Dan krijgen ze in de toekomst misschien een lagere vergoeding van hun inboedelverzekering voor de gestolen spullen. Tenminste, als het aan de Goudse politie ligt.

Wit voetje achterlaten

De politie in Gouda laat al geruime tijd een wit voetje achter als ze op hun ronde zien dat je je raam of deur open hebt laten staan. Hiermee willen ze onoplettende mensen attent maken op het goed afsluiten van hun woning. Hans Blaauw, teamchef politie Gouda: “We constateren tijdens controles al langere tijd dat deuren en ramen op de begane grond massaal open staan. Ook komt het voor dat de sleutel gewoon in de deur zit.” Helaas helpen de witte voetjes niet voldoende om mensen oplettender te maken.

Aan tafel met verzekeraars

Volgens Blaauw kunnen mensen zich moeilijk voorstellen hoe het is om slachtoffer te zijn van een inbraak. “Wij denken dat dan alleen een financiële prikkel nog helpt. Als je maar een deel vergoed krijgt als je dure spullen weg zijn, lijkt me dat niet leuk.” Op dit moment is de politie in Gouda een plan aan het uitwerken om dit idee mogelijk te maken. Er wordt nog niet gesproken met verzekeraars, maar dit gaat op korte termijn wel gebeuren.

Geen groot probleem

Independer denkt dat diefstal door het open laten van een raam niet een heel groot probleem is. Op dit moment is er maar één verzekeraar die diefstal zonder braakschade niet vergoedt. Dat is verzekeraar Zelf. De overige verzekeraars vergoeden dit wel gewoon. Want mensen laten meestal niet bewust een raam open staan.

Meer weten over hoe je inbraak kunt voorkomen of trucs kunt herkennen? Lees onze tips.

 

Lees meer over: inboedelverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Annemarie Wolbers

Over Annemarie Wolbers

Op zoek naar informatie op Independer.nl? Annemarie zorgt ervoor dat alle teksten die jij op onze website leest zo compleet en aantrekkelijk mogelijk zijn. En missen we nog onderwerpen? Dan zorgt Annemarie dat we ook daarover schrijven. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603