Schade aan smartphone of tablet? Check je verzekering

| Door: (2 reacties)

Schade aan smartphone of tablet? Check je verzekeringInboedelverzekering

Sluit je een inboedelverzekering af? Dan kun je uit verschillende dekkingen kiezen. De meest uitgebreide is de allriskdekking. Nu zou je denken dat allrisk betekent dat je tegen (bijna) alles verzekerd bent. En een tijdlang was dat ook zo. Trok het laminaat krom omdat de hond erop geplast had? Hadden je kinderen een mooi kunstwerk op de muur getekend? Of liet je zelf je smartphone vallen op de plavuizen vloer? Dan was je daar vaak standaard tegen verzekerd. Bij Independer zien we de laatste twee jaar dat de dekking van dit type verzekering steeds vaker beperkt wordt. En dan vooral voor schade aan mobiele elektronica. Dus laat je nu je smartphone kapot vallen en heb je een allriskdekking? Dan is dit niet meer standaard verzekerd.

Meer schadeclaims en fraude

Vroeger wisten veel mensen niet wat je allemaal kon claimen op een allrisk inboedelverzekering. Tegenwoordig weten mensen dat steeds beter en vooral tablets en smartphones worden massaal geclaimd. Voor verzekeraars is dit een grote kostenpost. Ook fraude is een oorzaak van de oplopende kosten voor verzekeraars. Schade aan je smartphone of tablet is namelijk vaak alleen verzekerd als het bij je thuis gebeurt. Dus laat je je smartphone onderweg of op het werk vallen? Dan betaal je de schade zelf. Sommige mensen maken hier misbruik van. Wordt dit ontdekt? Dan kan de verzekeraar aangifte bij de politie doen en wordt je in een landelijk systeem als fraudeur geregistreerd.

Polisvoorwaarden gewijzigd? Vergelijken loont

Door de oplopende kosten van schade aan mobiele elektronica veranderen steeds meer verzekeraars hun polisvoorwaarden. Denk hierbij aan:

  • het uitsluiten van schades aan smartphones en tablets
  • een eigen risico voor schades aan smartphones en tablets
  • alleen allriskdekking voor mobiele elektronica als je daar extra premie voor betaalt

Niet alle inboedelverzekeraars hebben hun voorwaarden al aangepast. Is deze dekking voor jou belangrijk? Let daar dan goed op als je een nieuwe inboedelverzekering zoekt. Maar ook je lopende verzekering kan aangepast worden. Je verzekeraar moet je daar natuurlijk over informeren. Zoek je een verzekering waarop je smartphone en tablet goed verzekerd zijn? Bij Independer helpen we je hier graag mee.

Lees meer over: inboedelverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Suzan Samson

Over Suzan Samson

Suzan is als manager woonverzekering verantwoordelijk voor alles rondom opstal- en inboedelverzekeringen maar ook de bijbehorende verzekeringen zoals aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekeringen. Ze zorgt naast eenvoudige en goede vergelijkingen ook voor verzekeringen tegen een scherpe prijs die je makkelijk en snel kunt afsluiten. Lees verder

2 Reacties op dit artikel
  1. Hoe zit dat met laptops van schoolgaande kinderen? Steeds meer scholen verlangen van hun leerlingen dat ze er altijd een bij zich hebben en een ongeluk zit in een klein hoekje. Wat is de beste verzekering hiervoor?

    Celeste 11 november 2016 om 20:33
  2. Beste Celeste, u kunt ervoor kiezen om een buitenhuisdekking bij de inboedelverzekering af te sluiten. Wel is het dan belangrijk om in de voorwaarden te checken of de laptop hier wel onder valt. Als het echt alleen gaat om de laptop van de kinderen, kan het voordeliger zijn om echt specifiek een verzekering voor de laptop aan te vragen.

    Christie Kerkhof (Independer.nl) 12 november 2016 om 09:52
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603