Dekt inboedelverzekering schade door huisdieren?

| Door: (4 reacties)

Dekt inboedelverzekering schade door huisdieren?Inboedelverzekering

Als je zelf huisdieren hebt of je krijgt iemand op bezoek die bijvoorbeeld zijn hond meeneemt, sneuvelt er nog wel eens wat. Kun je zo’n schade claimen op jouw inboedelverzekering? Wij leggen je uit hoe het zit.

Schade huisdieren soms wel, soms niet vergoed

Schade die door huisdieren is veroorzaakt, wordt vaak niet vergoed door de inboedelverzekering. Niet heel vreemd natuurlijk. Je haalt namelijk zelf het dier in huis en dan neem je bewust het risico dat er iets stuk kan gaan.

Je kunt bij een inboedelverzekering vaak kiezen uit twee dekkingen: Extra Uitgebreid of All Risk. Bij een de dekking Extra Uitgebreid is schade door huisdieren niet verzekerd. Bij een All Risk-dekking soms wel. Deze dekking vergoedt vrijwel alle plotseling ontstane schade, tenzij de oorzaak ervan is uitgesloten. En niet iedere verzekeraar sluit schade door huisdieren uit. Is het huisdier niet van jou of is het ook niet met jouw toestemming je huis binnengegaan, bijvoorbeeld een kat die je huis is binnengeslopen? Dan keren verzekeraars vaker uit, maar lang niet altijd.

Beperkte uitkering

Verzekeraars die schade door huisdieren vergoeden, doen dat meestal niet onbeperkt. Vaak keren zij maximaal 1000 – 2000 euro uit. Wil je wel verzekerd zijn voor schade die door huisdieren is ontstaan? Dan kun je in ieder geval terecht bij Turien & Co, London Verzekeringen, EAG Assuradeuren, Nationale Nederlanden, ING, ZLM en Nederlanden van Nu. Al deze verzekeraars vind je in onze vergelijking van woonverzekeringen.

Lees meer over: inboedelverzekering

Tweeten 0
Google+ 2
Suzan Samson

Over Suzan Samson

Suzan is als manager woonverzekering verantwoordelijk voor alles rondom opstal- en inboedelverzekeringen maar ook de bijbehorende verzekeringen zoals aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekeringen. Ze zorgt naast eenvoudige en goede vergelijkingen ook voor verzekeringen tegen een scherpe prijs die je makkelijk en snel kunt afsluiten. Lees verder

4 Reacties op dit artikel
 1. Wij werken veel met met klanten die verschillende huisdieren in huis hebben.
  Door bepaalde maatregelen te treffen kan schade voorkomen worden. Wij zijn gespecialiseerd in vloeren
  en hebben hier nog wel een aantal tips het beschermen van je vloeren.

  Johan | Laminaat Purmerend

  Johan 14 juni 2016 om 12:10
 2. is er een verzekering dat zal betalen als bijvoorbeeld, jouw huisdier een deur of tafel kauwt? Mijn hond heeft ooit een boekenkast kauwt en ik ga verhuizen naar een nieuw huis en als de hond stress hebben bij verhuizen, ben ik bang hij weer iets zullen doen

  Time 20 februari 2017 om 12:29
 3. Beste meneer/mevrouw,

  Veel verzekeraars keren geen schade uit als deze is gemaakt door uw huisdier. U kunt het beste even met ons bellen. Aan de hand van een vergelijking kunnen wij dan kijken welke verzekeraar het beste naar voren komt én schades door huisdieren vergoed. Wij zijn zeven dagen per week te bereiken op 035 626 55 44

  Marleen Schepers (Independer.nl) 20 februari 2017 om 14:24
 4. Ik vind het vreemd dat huisdieren niet onder inboedel of aansprakelijkheidsverzekering vallen. Vooral de tekst ”Je haalt namelijk zelf het dier in huis en dan neem je bewust het risico dat er iets stuk kan gaan.”
  Een kind kies je ook bewust voor en die kan ook dingen stuk maken. Zelf als volwassenen kun je ook wel eens ”klungelig of lomp” zijn, dan doe je het ook ”bewust” en dat wordt wel verzekerd. Waarom een huisdier dan niet?
  Jammer dat veel verzekeringen hier niet zo over denken. Ik zie mijn huisdieren als mijn eigen kind.

  Kim 11 augustus 2017 om 19:55
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603