Iedereen raakt wel eens wat kwijt of verliest wat. Soms kun je dat gewoon claimen op je inboedelverzekering of – als je op vakantie bent – op je reisverzekering. Maar het liefst heb je het origineel terug. Denk maar eens aan de camera met al die foto’s die er nog op staan, of iets anders waar je veel waarde aan hecht. Vaak is het geen doen om op zoek te gaan naar het verloren voorwerp. Waar ben je het ook al weer verloren? Moet je dan aan de politie vragen of het gevonden is of aan de gemeente? Of kun je ergens anders terecht? Met het nieuwe initiatief ‘iLost’ kan het vanaf nu makkelijker.

iLost: de zoekmachine voor gevonden voorwerpen

Vorige week is iLost geïntroduceerd. Een initiatief waarmee zowel de consument als bedrijven worden geholpen om verloren spullen terug te brengen bij de eigenaar. Als je iets kwijt of verloren bent, is het vaak een hele zoektocht om het terug te vinden. Je moet allerlei instanties afbellen om erachter te komen of het gevonden is. Er is namelijk niet één plek waar gevonden voorwerpen terug te vinden zijn.

iLost helpt niet alleen jou om je spullen terug te vinden, maar ook bedrijven. Ze helpen bedrijven die vaak spullen vinden om het makkelijk te maken die terug te krijgen bij de eigenaar. Nu zijn bedrijven zoals hotels en evenementenlocaties, veel tijd kwijt met de administratie van gevonden voorwerpen. Het wordt hen straks heel makkelijk gemaakt de gevonden items online te zetten. Als de eigenaar zicht meldt, is het opsturen ook zo geregeld. Omdat het voor hen veel makkelijker wordt, kun jij vervolgens eenvoudig je spullen terugvinden.

Niet claimen is besparen

Als mensen vaker hun verloren spullen terugvinden, betekent dat natuurlijk dat er ook minder geclaimd wordt op verzekeringen. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat de premies omlaag kunnen of niet verder omhoog hoeven. Voor iedereen dus een mooi resultaat!

Meer weten over iLost? Bekijk hun website en roep ook bedrijven op de gevonden spullen te registreren via iLost.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Snel afgesl
10