Vaak schades claimen kan gevolgen hebben

| Door: (nog geen reacties)

Vaak schades claimen kan gevolgen hebbenInboedelverzekering

Schade, je vraagt er niet om maar hebt er wel last van. Nu claimt de een meer schades dan de ander. Hoge aantallen schadeclaims kunnen ervoor zorgen dat de premie omhoog gaat. Niet alleen voor de mensen die veel claimen maar ook voor mensen die nooit schade hebben. En daar gaat verzekeraar Reaal nu wat aan doen.

Hogere premie én eigen risico

Klanten die bovengemiddeld veel en/of hoge claims indienen gaan meer betalen voor hun woonverzekering, reisverzekering of aansprakelijkheidsverzekering. Hun premie wordt verhoogd met 50, 75 of zelfs 100%. Ook krijgen ze te maken met een eigen risico. Het gaat maar om een kleine groep mensen, zo’n 2% van de Reaal-klanten. Zo wil de verzekeraar voorkomen dat iedereen de dupe is van een kleine groep verzekerden. Verzekeraars mogen dit soort maatregelen nemen na het claimen van een schade. Gelukkig doen ze dit alleen als ze geen andere oplossing meer zien.

Denk goed na voor je schade claimt

Heb je schade dan wil je die graag vergoed krijgen. Maar heb je vaak schade? Dan raden we je aan niet elke schade te claimen. Want dat kan mogelijk vervelende gevolgen voor je hebben. Dat je een grote schade, bijvoorbeeld door brand, vergoed wil hebben is niet meer dan logisch. Maar als iedereen elke (kleine) schade claimt kan het zijn dat de verzekeraar meer geld uitkeert dan ontvangt. Er zit dan niets anders op dan de premie te verhogen voor iedereen.

Verzekering stopzetten

Reaal wil met haar maatregel een premieverhoging voor iedereen voorkomen. Maar verzekeraars mogen nog een stap verder gaan. Een verzekeraar mag ook je verzekering stopzetten als je te veel claimt. Je bent dan niet meer verzekerd maar het wordt ook lastig om een andere verzekering af te sluiten. Want verzekeraars willen geen klanten die bij een ander uit de verzekering zijn gezet. Je kunt hetzelfde gedrag bij je nieuwe verzekeraar voortzetten en daar zit niemand op te wachten.

Wil je dit soort problemen voorkomen? Claim dan niet meer dan echt nodig is. En laat je verzekeraar je weten dat je echt te veel schade claimt, ga er dan serieus mee aan de slag. Zo voorkom je dat je nog verder in de problemen komt.

Lees meer over: inboedelverzekering, reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603