Blijft Independer.nl onafhankelijk?

| Door: (4 reacties)

Independer.nl

Ja, we blijven onafhankelijk en objectief handelen. Er verandert niets aan de manier waarop we opereren. Het belang van de klant blijft bij Independer.nl voorop staan, bij alles wat we doen.

Voor alle duidelijkheid: we ontvangen al sinds onze start een vergoeding van verzekeraars als wij ze in contact brengen met consumenten. Dat is gebruikelijk voor tussenpersonen. Maar de laatste jaren zijn er partijen die beweren dat dat een afhankelijkheid geeft van verzekeraars. Daarnaast heeft Achmea per 1 januari 2012 een meerderheidsbelang in Independer.nl. Om beide redenen zullen wij niet meer claimen dat we op alle aspecten onafhankelijk zijn. We blijven wel onafhankelijk en objectief adviseren en vergelijken.

In de discussie over onze onafhankelijkheid vinden we het belangrijk om te benadrukken dat we objectief blijven in ons advies naar consumenten toe. Dat is juist het bestaansrecht van Independer.nl.

Achmea krijgt dus geen voorkeursbehandeling. Ze komen niet beter naar voren in het zoekresultaat en we voeren met hen dezelfde prijsonderhandelingen als met andere verzekeraars. We blijven dus ook in de toekomst alle verzekeraars gelijke kansen bieden.

Daarnaast wordt een Raad van Toezicht in het leven geroepen. Deze raad heeft als taken:

 • het behartigen van het belang van consumenten bij alle activiteiten van Independer.nl
 • het bewaken van de objectieve werkwijze van Independer.nl.

Deze raad wordt voorgezeten door Arthur Docters van Leeuwen. De raad houdt toezicht op Independer.nl vanuit consumentenbelang. De rol en taken van de Raad van Toezicht zijn vastgelegd in een statuut.

Bekijk alle veelgestelde vragen over onze samenwerking met Achmea.

Tweeten 0
Google+ 0
Natasja Hogendoorn

Over Natasja Hogendoorn

Natasja is verantwoordelijk voor 1-op-1 marketing binnen Independer.nl. In haar functie staat het opbouwen en het onderhouden van een goede klantrelatie centraal. Natasja werkt sinds juni 2007 met veel plezier bij Independer.nl. Lees verder

4 Reacties op dit artikel
 1. Humbertus van Achelen 20 december 2011 om 14:04
 2. Independer van Achmea? Waar slaat dit op? Waarom zou Achmea eigenaar willen zijn? Dit is gewoon geen slimme zet.

  Dick 20 december 2011 om 23:41
 3. Tja, in theorie is dit wel te regelen maar de praktijk is anders. Dat merk ik ook in mijn werk waarbij mijn organisatie de geldschieter is van andere organisaties. Je krijgt gewoon vaak je zin omdat je geen gelijkwaardige partners meer bent. Erst das Fressen dann die Moral.
  Achmea heeft al niet een erg best imago, vandaag lees ik bijvoorbeeld dat Tweesteden ziekenhuizen Achmea-patienten weigert omdat er te weinig zorg is ingekocht. Dat zie je aankomen als verzekeraar, dus moet je wat regelen voor de mensen die jou de premie betalen. Het zijn klanten maar dat ziet men bij Achmea blijkbaar niet zo. Als je dat niet doet of het zelfs niet ziet aankomen, vind ik dat verwijtbaar gedrag.

  Fred 21 december 2011 om 17:30
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603