De weg naar het Beste-in-1 Pakket van Independer
Deel met een vriend:

De weg naar het Beste-in-1 Pakket van Independer

Independer heeft al heel wat jaren ervaring met verzekeren en het helpen van de klant. Vaak kregen we de vraag of het ook mogelijk was om een pakketverzekering af te sluiten. Heel lang was het antwoord op deze vraag ‘Nee’. Want als Independer willen het beste voor de klant en een standaard pakketverzekering paste daar niet bij. Na jaren ‘nee’ geantwoord te hebben, zijn we er toch verder over na gaan denken. Hoe zouden we toch een pakketverzekering aan onze klanten kunnen aanbieden zonder van onze idealen af te stappen? Langzaam groeide de droom van een goede pakketverzekering en zijn we met ons team begonnen met het opzetten hiervan.

pakket-team

Het team ‘Beste-in-1 Pakket’ bij Independer

Eind 2012: van start met onderzoek

Vincent kwam eind 2012 bij Independer in dienst en ging van start met het ontwikkelen van een pakketverzekering voor  Independer. Samen met de verschillende collega’s van de afdeling marketing en productontwikkeling onderzocht hij eerst wat klanten precies verwachtten van een pakketverzekering. In juli 2013 werd de eerste grote stap gezet naar de pakketdroom: de Alles-in-1 Pakket website werd live gezet. In deze module werden bestaande pakketten van verzekeraars vergeleken. Deze module hielp ons ook om weer feedback van klanten te krijgen.  Zo kwamen we erachter dat veel consumenten kiezen voor een pakketverzekering omdat ze maar met één verzekeraar contact willen hebben. Ze kiezen voor gemak en een goede prijs.  Dit betekent niet de allerlaagste prijs, maar ze willen best wat extra’s betalen voor een goede service en een goede dekking.

Alles in 1? Nee, het beste in 1!

Met deze feedback werd een aantal maanden de 2.0-versie van Alles-in-1 Pakketverzekering geboren: het Beste-in-1 Pakket. Hierbij vergelijken we niet meer de bestaande pakketten van verzekeraars, maar kijkt Independer voor elke klant per verzekering welke verzekeraar het beste is. En toch krijgt de klant alles onder één dak en op één polis. We vergeleken niet de hele markt maar 8 verschillende verzekeraars.

Nadat dit concept uitgewerkt was, kon het onderhandelen met verzekeraars beginnen. Verschillende verzekeraars werden benaderd om mee te doen met het Beste-in-1 Pakket.  De voorwaarden schreef Independer zelf. Zo zitten er geen dubbele dekking in het pakket en dat scheelt weer in de prijs. Bovendien vinden we het belangrijk dat de polisvoorwaarden gemakkelijk te lezen zijn. In december 2013 zetten we de tweede grote stap naar de pakketdroom: het Beste-in-1 Pakket kon via de website worden afgesloten. Sindsdien bestaat het Beste-in-1 Pakket uit 6 producten: een auto-, aansprakelijkheids-, inboedel-, opstal, reis- en rechtsbijstandverzekering.

En nu: verder leren

Zo leert Independer nog steeds wat de klant wil. Ook wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar de doelgroep ‘de uitbesteder’ die we met dit concept lijken te bedienen. Zo houden we interviews met uitbesteders: mensen die geen gedoe willen met verzekeringen en alles bij Independer willen onderbrengen. Ze willen ontzorgd worden, goed verzekerd zijn voor een eerlijke prijs met een goede service.

Wekelijks wordt de pakket website aangepast.  Zo werkt het pakketteam hard aan een nieuwe gemakkelijke homepage. De beschikbare informatie op de website wordt steeds verder uitgebreid. En er wordt hard gewerkt om het aanbod breder te maken. Klanten vragen op dit moment nog om uitbreiding van het pakket met bijvoorbeeld de motor-, brommer- en caravanverzekering. Dit jaar willen we deze gaan toevoegen. Ons pakketteam is uitgebreid met 2 experts en nog een e-commerce manager. Er begint zelfs een echte pakketafdeling te ontstaan binnen Independer.

Komende zomermaanden gaan wij het Beste-in-1 Pakket onder de aandacht brengen door een campagne op de televisie en radio.

Nieuwsgierig hoe onze droom verder gaat? Volg ons dan via ons blog! We zijn nieuwsgierig naar jouw wensen en reactie en horen graag van je.

Geschreven door: Jasmijn Frederik,

Reacties

2 Antwoorden op “De weg naar het Beste-in-1 Pakket van Independer”

 1. m.louis schreef op 

  wat kost een alles in een pakket

  1. Minke Volmer (Independer.nl) schreef op 

   Beste m.louis,

   De kosten voor een Beste-in-1 Pakket verschillen per persoon. Iedereen heeft namelijk andere wensen en andere gegevens. U kunt altijd contact opnemen met een van onze experts om te kijken wat een pakket voor u zou kosten. U kunt ons bellen op 035-6265544. Wij zijn doordeweeks beschikbaar van 8.00 uur tot 21.00 en in het weekend van 9.30 uur tot 18.00 uur.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Snel en efficiënt"

Anoniem uit BALK
2017-09-15, reisverzekering

" goed koopste"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-09-04, autoverzekering

"Goede service en een top website. "

Dhr. Y. Ayadi uit ROTTERDAM
2017-08-29, autoverzekering

"Goed koop"

Dhr. M. Almaadalli uit HELMOND
2017-09-12,

"afhandeling is goed en duidelijk"

Dhr. L. Meijerink uit WEESP
2017-09-12,

"goeie afhandeling"

Dhr. J.A. Esobar uit DELFT
2017-09-02, autoverzekering

"."

Anoniem uit HOOGLANDERVEEN
2017-09-11,

"Alles wordt snel en goed geregeld. Top!"

Anoniem uit OSS
2017-09-09,

"Werkt perfect!"

Dhr. L. van Veen uit SPIJKENISSE
2017-09-07,

"Ze helpen altijd goed"

Dhr. W. Craanen uit BODEGRAVEN
2017-09-02, autoverzekering

"Goed en snel"

Anoniem uit 'S-GRAVENZANDE
2017-09-05, autoverzekering

"makkelijk, klantvriendelijk!"

Mevr. H. van Gorkum uit VISVLIET
2017-09-15, zorgverzekering

"Snel en makkelijk "

Anoniem uit NIEUWEGEIN
2017-09-09,

"tevreden over het geheel bij indenpender met alle verzekeringen die mijn man en ik daar hebben lopen"

Mevr. C.W. de Bruijn-Verwoerd uit HELLEVOETSLUIS
2017-09-08,

"perfect altijd!"

Dhr. C. .J. Visser uit DEIL
2017-09-02, autoverzekering