Independer.nl: Een bedrijf met een missie
Deel met een vriend:

Independer.nl: Een bedrijf met een missie

Independer.nl is een bedrijf met een duidelijke missie en visie. Niet iedereen die onze website gebruikt, weet dat. Omdat onze drijfveren heel belangrijk zijn in de manier waarop wij werken, vertellen we je hier meer over in een aantal artikelen.

In 1999 hebben twee ex-bankmedewerkers, Diederik de Groot en Edmond Hilhorst, Independer.nl opgericht. Verzekeringen waren op dat moment duur en ingewikkeld. Bovendien hadden consumenten geen zicht op het grote aantal verzekeringen dat er te koop was. Verzekeraars namen vaak hun eigen winst als uitgangspunt in plaats van het belang van de klant. Met Independer.nl wilden Diederik de Groot en Edmond Hilhorst hier verandering in brengen.

Meer transparantie

Door alle verzekeringen op één website bij elkaar te brengen, zien consumenten wat er te koop is en tegen welke prijs. Daardoor kunnen ze zelf snel en makkelijk de beste of goedkoopste verzekering vinden (en afsluiten). Deze transparantie zorgt voor meer concurrentie en dalende prijzen.

Verzekeraars zijn in de loop van de jaren wat klantgerichter geworden, maar onze missie is nog lang niet voltooid. Wij willen dat verzekeren eenvoudig wordt en dat jij als consument blindelings kan vertrouwen op je verzekeringen. Dat er geen kleine lettertjes zijn die je onaangenaam verrassen. Dat je een redelijke prijs betaalt voor de verzekering die je afsluit. En dat je de best mogelijke service krijgt, ook nadat je de verzekering hebt afgesloten.

Beste naar boven halen

Independer.nl werkt er hard aan om te zorgen dat deze droom steeds een stukje dichterbij komt. Daarom dagen we verzekeraars uit om het beste in zichzelf naar boven te halen. Dat doen we bijvoorbeeld door samen met hen producten te ontwikkelen die goed zijn voor jou als consument. Door onze samenwerking met Achmea lukt dit beter dan voorheen. Ook onderhandelen we met verzekeraars over de beste voorwaarden en scherpste premies voor jou.

Hoewel we inmiddels zijn uitgegroeid tot een bedrijf met zo’n 170 medewerkers, staan we nog steeds achter de idealen van toen. Om ervoor te zorgen dat onze idealen centraal blijven staan in alles wat we doen, hebben we ze in vier begrippen omschreven. Deze begrippen noemen wij onze kernwaarden:

 • idealistisch: opkomen voor de consument
 • invoelend: iedere klant is uniek
 • weldoordacht: eerst denken, dan doen
 • gedreven: steeds een beetje beter

Iedereen binnen Independer.nl doet zijn best om de kernwaarden uit te dragen. Niet alleen naar jou toe als consument, maar ook naar verzekeraars en naar collega’s. Mensen die met Independer.nl in contact komen, moeten merken dat we allemaal gedreven worden door deze kernwaarden. Hoe wij daar invulling aan geven, leggen we je graag uit in serie artikelen, die we binnenkort hier op het weblog gaan publiceren.

 

Geschreven door: Esther Storm,

Reacties

2 Antwoorden op “Independer.nl: Een bedrijf met een missie”

 1. Rörik schreef op 

  L.S. Waarschijnlijk kom ik nu op een verkeerde afdeling, maar ik wil toch graag enige info van u.
  In verband met belasting-technische zaken, wil ik eventueel een wagen op naam van mijn moeder zetten, die dan ook alle betalingen zoals verzekering en wegenbelasting betaald.
  Ik ben dan de regelmatige bestuurder van deze wagen. Ik heb 19 schadevrije jaren. Kunnen die meegenomen worden, indien ik, via mijn moeder een nieuwe verzekering afsluit?
  Alvast bedankt voor uw eventuele reactie.

  Rörik.

  1. Beste Rörik,

   Via ons is het helaas niet mogelijk om op deze manier een verzekering aan te vragen. De verzekeraars willen namelijk dat u als hoofdbestuurder ook de verzekering en het kenteken op uw naam heeft. Wellicht dat u direct contact op kunt nemen met een verzekeraar om uw situatie en de mogelijkheden te bespreken.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Hele duidelijke website en goede klantenservice, top en snel geregeld! "

Anoniem uit WOERDEN
2017-08-24, autoverzekering

"Zoeken en vergelijken gaat makkelijk. Ook de opzegservice en jaarchecker vind ik een waardevolle service die ik waardeer."

Dhr. P.N.F.A. Westerhout uit MAARSSEN
2017-09-05, autoverzekering

"Zeer snelle afhandeling en goede informatie"

Dhr. R.A. Adam uit AMSTELVEEN
2017-09-16, woonverzekering

"Snel, overzichtelijk en prima service"

Anoniem uit LELYSTAD
2017-09-08,

"Grotendeels tevreden. Minpunten: overlijdensrisicoverzekering wordt de begunstigde automatisch verzkeringsnemer. En jammer dat de meeste formulieren niet online in te vullen zijn en dus eerst uitgeprinten en weer ingescanen."

Dhr. Winkens uit VOERENDAAL
2017-09-11,

"Alles word netjes afgehandeld,direct een sms prima"

Dhr. R. Romijn uit VOORBURG
2017-08-30, autoverzekering

"top"

Dhr. A.M. Wester uit JUBBEGA
2017-08-30, reisverzekering

"."

Anoniem uit HEERLEN
2017-09-04, autoverzekering

"Gebruiksvriendelijke site"

Anoniem uit WEERT
2017-09-05, autoverzekering

"Goed, niet duur en zeer eenvoudig af te sluiten!"

Anoniem uit HARKSTEDE
2017-09-02, beste-in-1-pakket

"goede service, duidelijk"

Anoniem uit NIJKERK GLD
2017-08-30, autoverzekering

"Kan makkelijk wisselen van verzekering zonder veel gedoe. Kan zo makkelijk vergelijken en besparen."

Dhr. M. Roelofs uit ZWOLLE
2017-09-02, autoverzekering

"Niet tevreden "

Dhr. J. Kowalczyk uit HEDEL
2017-09-02, autoverzekering

"Snelle aanvraag"

Anoniem uit NIEUW-VENNEP
2017-08-31, autoverzekering

"Goed"

Anoniem uit ZOETERMEER
2017-08-26, autoverzekering