Independer.nl: Een bedrijf met een missie

| Door: (2 reacties)

Independer.nl: Een bedrijf met een missieIndepender.nl

Independer.nl is een bedrijf met een duidelijke missie en visie. Niet iedereen die onze website gebruikt, weet dat. Omdat onze drijfveren heel belangrijk zijn in de manier waarop wij werken, vertellen we je hier meer over in een aantal artikelen.

In 1999 hebben twee ex-bankmedewerkers, Diederik de Groot en Edmond Hilhorst, Independer.nl opgericht. Verzekeringen waren op dat moment duur en ingewikkeld. Bovendien hadden consumenten geen zicht op het grote aantal verzekeringen dat er te koop was. Verzekeraars namen vaak hun eigen winst als uitgangspunt in plaats van het belang van de klant. Met Independer.nl wilden Diederik de Groot en Edmond Hilhorst hier verandering in brengen.

Meer transparantie

Door alle verzekeringen op één website bij elkaar te brengen, zien consumenten wat er te koop is en tegen welke prijs. Daardoor kunnen ze zelf snel en makkelijk de beste of goedkoopste verzekering vinden (en afsluiten). Deze transparantie zorgt voor meer concurrentie en dalende prijzen.

Verzekeraars zijn in de loop van de jaren wat klantgerichter geworden, maar onze missie is nog lang niet voltooid. Wij willen dat verzekeren eenvoudig wordt en dat jij als consument blindelings kan vertrouwen op je verzekeringen. Dat er geen kleine lettertjes zijn die je onaangenaam verrassen. Dat je een redelijke prijs betaalt voor de verzekering die je afsluit. En dat je de best mogelijke service krijgt, ook nadat je de verzekering hebt afgesloten.

Beste naar boven halen

Independer.nl werkt er hard aan om te zorgen dat deze droom steeds een stukje dichterbij komt. Daarom dagen we verzekeraars uit om het beste in zichzelf naar boven te halen. Dat doen we bijvoorbeeld door samen met hen producten te ontwikkelen die goed zijn voor jou als consument. Door onze samenwerking met Achmea lukt dit beter dan voorheen. Ook onderhandelen we met verzekeraars over de beste voorwaarden en scherpste premies voor jou.

Hoewel we inmiddels zijn uitgegroeid tot een bedrijf met zo’n 170 medewerkers, staan we nog steeds achter de idealen van toen. Om ervoor te zorgen dat onze idealen centraal blijven staan in alles wat we doen, hebben we ze in vier begrippen omschreven. Deze begrippen noemen wij onze kernwaarden:

 • idealistisch: opkomen voor de consument
 • invoelend: iedere klant is uniek
 • weldoordacht: eerst denken, dan doen
 • gedreven: steeds een beetje beter

Iedereen binnen Independer.nl doet zijn best om de kernwaarden uit te dragen. Niet alleen naar jou toe als consument, maar ook naar verzekeraars en naar collega’s. Mensen die met Independer.nl in contact komen, moeten merken dat we allemaal gedreven worden door deze kernwaarden. Hoe wij daar invulling aan geven, leggen we je graag uit in serie artikelen, die we binnenkort hier op het weblog gaan publiceren.

 

Tweeten 0
Google+ 0
Esther Storm

Over Esther Storm

Esther Storm is tekstschrijver/redacteur en (mede)verantwoordelijk voor alle online en offline communicatie. Ze (her)schrijft onder meer persberichten, e-mails, teksten voor de website en het weblog en is eindredacteur van de nieuwsbrief. Esther werkt sinds 2004 bij Independer.nl. Lees verder

2 Reacties op dit artikel
 1. L.S. Waarschijnlijk kom ik nu op een verkeerde afdeling, maar ik wil toch graag enige info van u.
  In verband met belasting-technische zaken, wil ik eventueel een wagen op naam van mijn moeder zetten, die dan ook alle betalingen zoals verzekering en wegenbelasting betaald.
  Ik ben dan de regelmatige bestuurder van deze wagen. Ik heb 19 schadevrije jaren. Kunnen die meegenomen worden, indien ik, via mijn moeder een nieuwe verzekering afsluit?
  Alvast bedankt voor uw eventuele reactie.

  Rörik.

  Rörik 20 februari 2013 om 13:48
  • Beste Rörik,

   Via ons is het helaas niet mogelijk om op deze manier een verzekering aan te vragen. De verzekeraars willen namelijk dat u als hoofdbestuurder ook de verzekering en het kenteken op uw naam heeft. Wellicht dat u direct contact op kunt nemen met een verzekeraar om uw situatie en de mogelijkheden te bespreken.

   Astrid Leek (Independer.nl) 21 februari 2013 om 10:09
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603