Independer ook in 2013 beste vergelijkingssite voor zorgverzekeringen

| Door: (11 reacties)

Independer ook in 2013 beste vergelijkingssite voor zorgverzekeringenIndepender.nl

Independer is net als vorig jaar de beste vergelijkingssite voor het afsluiten van een zorgverzekering. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van WUA! onder 500 respondenten. Independer eindigt als tweede in het WUA! onderzoek, maar is daarmee wel de beste vergelijkingssite. VGZ komt er als winnaar uit. Na Independer volgen CZ en Zilveren Kruis.

Ruim een derde weet Independer te vinden

De website van Independer wordt beoordeeld met een 6,1. Het gemiddelde van alle deelnemende websites is een 5,2. Ruim een derde (34,6%) weet Independer te vinden. Een kwart sluit daar vervolgens ook een zorgverzekering af. Op dat gebied doet alleen Anderzorg het beter, met een conversie van 39,7%.

Helft noemt premie belangrijkste reden bij keuze zorgaanbieder

De helft van de respondenten noemen de premie de belangrijkste reden om voor een zorgaanbieder te kiezen. Een derde vindt de dekking het belangrijkst. Daarnaast vindt men ook het vertrouwen in een verzekeraar belangrijk. Een zesde vindt dit zelfs het belangrijkste criterium.

 

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Ferdy Cornelissen

Over Ferdy Cornelissen

Ferdy is online marketeer en schrijft over onze verzekeringsproducten. Hij zorgt ervoor dat ingewikkelde verzekeringstaal begrijpelijk en eenvoudig leesbaar is. Hij doet dit op onze website, maar ook daarbuiten en houdt ook contact met journalisten en vakgenoten. Lees verder

11 Reacties op dit artikel
 1. Onzin. Een fatsoenlijke site of “makelaar” zal haar bezoekers geen polis aanbieden of voorhouden van een naturapolisboeren. Althans niet zonder mensen er dan op te wijzen dat ze ondanks de paar euro lagere premie veelal veel duurder uit zijn zodra ze andere zorg betrekken dan die, die de naturapolisboer via afknijpcontracten bij een paar zorgaanbieders heeft bedongen. Mijn tip: Mijdt dus de conglomeraten van winst- en afknijpfabrieken als Achmea en haar adepten of Menzis, en kies voor fatsoenlijke verzekeraars die geen geld en moeite steken in het afknijpen van zorgaanbieders en het door de strot drukken van zorgcontracten waar geen hond brood van lust, maar die zich gewoon bij hun stiel houden, en gewoon de zorgkosten en geneesmiddelen vergoeden die jij kiest. Als willekeurig voorbeeld daarvan: ONVZ

  Wie echter op deze site probeert eerst een voorselectie te maken op goede restitutiepolissen door aan te geven dat hij geen naturapolis wil, en enkel een goede restitutiepolis, kan die voorkeur niet eens aangeven, en wordt verplicht zich eerst ook door de brij van naturapolispulp heen te werken. Kennelijk is de site ook al onder druk van de naturapolisboeren gezet.

  Zoek dus gewoon naar een goede restitutiepolis van een verzekeraar die alle kosten eerst voor jou betaalt, jou vervolgens een overzicht toezendt, en vervolgens aangeeft of het binnen het eigen risico valt, en dat later met jou verrekend. Het is overigens een door naturapolisboeren vaak gebezigde leugen om mensen aan te praten dat zij bij een restitutiepolis altijd eerst zelf de zorgaanbieder moeten betalen. Dat is kletskoek, en misschien bij henzelf praktijk, maar bij de goed restitutieverzekeraars geldt dat niet. Dus google gewoon op “goede restitutiepolissen 2014”, en je komt veel verder dan hier.

  johan van schaik 28 november 2013 om 22:26
 2. De Independer is de meest leugenachtige voorlichter.
  Het klopt niet.
  Independer is uit op eigen voordeel

  Jan Hoogendorp 30 november 2013 om 09:11
  • Dat is nogal een beschuldiging Jan. Dat vraagt wel om wat meer toelichting. We helpen je kiezen door advies te geven welk product het beste bij je past, gebaseerd op prijs, service en voorwaarden. Heb je een concreet voorbeeld waar dit advies niet klopt?

   Hans de Bruin (Independer.nl) 30 november 2013 om 09:32
  • voor max eigen risiko is zilveren kruis net zo goedkoop als anderzorg. Die geven wel comissie blijkbaar. Ik vind het hele zorgvergelijken doorgestoken kaart , bedoeld om commissie te vangen. Daar wordt de zorg alleen duurder van.

   henri van rooy 10 december 2013 om 14:52
  • Ik heb vergelijkingen gedaan met Independer-VGZ en de Hema.!! ik kom met verzekering UnigtedCosumer op het zelfde bedrag uit

   Leen Boudeling 17 december 2013 om 13:16
 3. Mijne heren,

  Volgens mijn analyse zijn de door U gekozen zorgverzekeraars duidelijk niet de meest
  concurrerende !

  Ik kies voor PMA welke de polissen onderbrengt bij Menzis waarderingscijfer 8,2
  en Zorg en Zekerheid als alternatief met waarderingscijfer 8

  Kan het mogelijk zijn, dat eigenbelang bij U prevaleert bij het samenstellen voor uw keuze ?
  gaarne reactie hierop

  ing P.van Riet 27 december 2013 om 09:18
  • Geachte heer,
   Onze keuze is gebaseerd op prijs-kwaliteit en wordt per persoon op maat uitgerekend. Ons advies is gebaseerd op prijs, service en voorwaarden. De laagste prijs hoeft namelijk niet altijd de beste keuze te zijn. De weging wordt bepaald door onze experts zodat we het advies persoonlijk maken. U kunt hier (tot in detail) teruglezen hoe we deze weging bepalen..

   Hans de Bruin (Independer.nl) 27 december 2013 om 15:49
 4. elke verzekering moet je betalen ,maar bij zilveren kruis maken ze het wel erg bont
  Ik reeg va de week een brief van mijn cardioloog dat het zliveren kruis zijn mede werking aan hem heeft opgezegd om dat zij al meer dan genoeg zorg hadden ingekocht,ik ben dan ook haastig op zoek naar een andere verz. omdat deze man cardioloog al meer malen in meer dan 20 jaar zo goed heeft geholpen dat het rond uit schandalig vind dat ik als patiënt zo door achmea zilveren kruis een shop onder mijn kont krijg en zoek maar een ander Dr .R.J .van Woersem het spijt mij ten zeerste dat ik bij u moet vertrekken door de slechte service van het Zilveren Kruis ik vind het vreselijk jammer dat mijn vrouw en ik u beiden vaarwel moeten zeggen

  Geert van Dijk 29 december 2013 om 16:58
 5. Ik vindt het knap dat Independer.nl gewoon de gezouten en ongezouten kritiek gewoon online houdt. Als Independer.nl echt onafhankelijk wil zijn, dan zou er meer keuzemogelijkheden (bijv. restitutie/naturapolis/etc) in de website ingebouwd moeten worden om de verzekerde beter te bedienen.

  Ray Wong 6 september 2014 om 11:27
 6. Beste Ray Wong,

  Op onze website staat per verzekeraar aangegeven of zij een restitutie of een naturapolis aanbieden. In de top drie of bij toon alle verzekeringen in de vergelijking staat bij vrijezorgkeuze een kruisje of een vinkje. De verzekeraars met een vinkje zijn de verzekeraars met een restitutiepolis.

  Michelle van Amelsfort (Independer.nl) 9 september 2014 om 09:50
 7. vind het nog moeilijk

  noud 9 december 2014 om 16:52
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603