Serie: Independer test Chipin voor rijgedragverzekering

| Door: (1 reactie)

Serie: Independer test Chipin voor rijgedragverzekeringIndepender.nl

Rijgedragverzekeringen zijn autoverzekeringen waarbij je rijgedrag van invloed is op je premie. Soms wordt je rijgedrag gemeten door een app op je smartphone, maar er zijn ook verzekeringen waarbij je een OBD-stekker in je auto moet pluggen, ook wel Chipin genoemd. De Chipin is een stekker waar autoverzekeringen van Fairzekering en VOOROP gebruik van maken. Afhankelijk van je rijgedrag krijg je een groene, oranje of rode score. Wat de invloed is van die score, verschilt per verzekeraar.

De Independers Miriam, Jacco en Asma namen de proef op de som. Is het moeilijk om de Chipin te installeren? Wanneer scoor je groen of juist rood? En zouden ze jou een rijgedragverzekering aanraden of juist niet? In een serie artikelen delen we onze ervaringen met jou. Om te beginnen stellen we Miriam, Jacco en Asma graag even aan je voor.

Miriam: moeder achter het stuur

Miriam werkt al ruim 10 jaar bij Independer en is senior expert autoverzekeringen. Naast klanten adviseren en het accepteren van autoverzekeringen, leidt zij ook collega’s op tot expert. Dankzij haar jarenlange ervaring hebben autoverzekeringen geen geheimen meer voor haar. Maar een rijgedragverzekering is toch wel iets anders dan we tot nu toe kennen in de branche: “Ik weet niet of een rijgedragverzekering wel iets voor mij is, maar ik wil de Chipin graag testen zodat ik klanten en collega’s er goed over kan adviseren. Ik vind dat ik wel een nette chauffeur ben. Regelmatig rijd ik rond met mijn kinderen op de achterbank en dan houd ik mij natuurlijk keurig aan de verkeersregels. Ik rijd hooguit een paar kilometer te hard op de snelweg na een werkdag op weg naar huis. Ik ben benieuwd of ik dan misschien toch een oranje score krijg.’

Jacco is zijn wilde haren inmiddels kwijt, maar daagt de Chipin graag uit

Sinds 2014 werkt Jacco bij Independer als expert autoverzekeringen. Hij adviseert klanten over autoverzekeringen en heeft op alle vragen een antwoord. Rijgedragverzekeringen zijn redelijk nieuw in de branche en daarom wil hij graag de Chipin testen. Zodat hij ook op dat gebied klanten kan helpen. Jacco: “Vroeger zou ik echt een slechte score rijden met de Chipin. Ik ben mijn wilde haren inmiddels wel kwijt, dus ik verwacht wel dat ik een nette chauffeur ben. Maar ik blijf toch een jongetje, dus ik ga wel een keertje testen hoe ver je kunt gaan voordat je rood scoort. Natuurlijk wel binnen de grenzen van de verkeersregels :-)

Asma: zit er wel een ingang voor de Chipin in mijn auto?

Asma werkt sinds kort bij Independer als expert autoverzekeringen. Ze adviseert klanten over autoverzekeringen via telefoon en e-mail. Asma wil de stekker graag testen, zodat ze klanten op basis van haar eigen ervaringen kan adviseren over rijgedragverzekeringen die met de Chipin werken. Asma: “Ik ben een nette rijder en ik verwacht dat dat ook blijkt uit de test met de Chipin. Mijn auto is al wat ouder, en ik vraag me af of daar wel een OBD-poort inzit waar de stekker in kan.”

Binnenkort filmpjes met ervaringen

Benieuwd of de auto van Asma geschikt is voor de Chipin en of het Jacco lukt deze te installeren? Bekijk de testvideo’s!

Lees onze volledige serie met alle testresultaten:

Tweeten 0
Google+ 0
Viola Verhoef

Over Viola Verhoef

Als new business developer ontwikkelt Viola oplossingen voor consumentenproblemen op het gebied van financiën. Op dit moment werkt ze aan een oplossing om de wereld van pensioenen makkelijker te maken voor jou. Lees verder

1 Reactie op dit artikel
  1. Gebruik zelf al een half jaar CHIPIN, en door inzicht in rijgedrag ben je bewuster van je overtredingen en dat zorgt ervoor dat ik toch minder overtredingen maak, gem score boven 90!
    Andere diensten zoals waar staat mijn auto ook leuk. Ben benieuwd naar jullie ervaringen.

    Jan Meeuws 9 oktober 2015 om 09:14
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603