‘Independer is eigenlijk een uit de kluiten gewassen internet startup’

| Door: (nog geen reacties)

Independer.nl

In de zomer van 2016 had ik een serie gesprekken bij Independer. Vanaf mijn allereerste entree in het karakteristieke oude Dudok-schoolgebouw, dat Independer in gebruik heeft als kantoor, werd ik gegrepen door de organisatie en haar medewerkers. Niets traditionele financiële instelling, maar veel eerder het gevoel van een – inmiddels wel uit de kluiten gewassen – internet startup. Wat volgde, waren bijzondere gesprekken over de dromen die we hebben in het werk en over wat we willen realiseren.

Als bedrijfseconoom is het mij al jaren een doorn in het oog dat er zo weinig vertrouwen is in financiële instellingen en markten. Juist ook omdat ze, en vooral het vertrouwen erin, essentieel zijn voor een soepel draaiende maatschappij en voor het vertrouwen van mensen in hun toekomst. In mijn optiek wordt een groot deel van de politieke onrust van de afgelopen jaren veroorzaakt door het gevoel dat er weinig partijen zijn die het werkelijk voor ons als burger opnemen. Independer is nou typisch een bedrijf dat daarin een zet in de goede richting geeft, en dit nog veel meer en sterker kan doen. Wat zou ik het prachtig vinden om daar een bijdrage aan te mogen leveren.

De gesprekken gingen dus nauwelijks over de producten die Independer vergelijkt en waar het in bemiddelt. Sterker nog: pas tijdens het derde gesprek kreeg ik de vraag of ik het niet saai vond, van zo’n leuke omgeving tussen de apen naar verzekeringen. Ik kon oprecht antwoorden dat ik er nog niet bij had stil gestaan dat ik verzekeringen zou gaan verkopen. Ik zie de rol die Independer speelt veel meer als die van een emancipator. Zij helpt mensen aan relevante informatie en geeft daarmee gemoedsrust om complexe maar zeer belangrijke keuzes op financieel gebied te maken.

We waren er van beide kanten snel uit. Independer en ik zouden een goede combinatie zijn!

Daar moest de Autoriteit Financiële Markten (AFM) het dan nog wel mee eens zijn. En hoewel de AFM diversiteit en vernieuwing in de sector van harte ondersteunt, was er ook een formele hobbel te nemen: bij mij ontbrak de benodigde twee jaar ervaring in de sector. Ik was onder de indruk van de constructieve bereidheid van de AFM. Na een goed gesprek en de toezegging van een stevig inwerk- en opleidingsprogramma in de sector kreeg ik eind van de herfst groen licht. Ik kon beginnen als directeur van Independer!

 

Tweeten 0
Google+ 0
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603