Nog beter inzicht in kwaliteit hypotheekadviseur

| Door: (nog geen reacties)

Nog beter inzicht in kwaliteit hypotheekadviseurIndepender.nl

Betrouwbare beoordelingen zijn belangrijk. Zeker als het gaat om beoordelingen van hypotheekadviseurs. Om ervoor te zorgen dat de totaalscores van hypotheekadviseurs in de vergelijking ‘Zoek adviseur’ nog betrouwbaarder zijn, heeft Independer.nl de berekening aangepast. Hieronder lees je wat we hebben gewijzigd.

Kwaliteitschecks wegen zwaarder

De Kwaliteitscheck, een objectieve toets die het adviesproces van de adviseur beoordeelt, woog even zwaar als een review (subjectieve oordeel van de consument): 50% – 50%. Dat hebben we gewijzigd. De Kwaliteitschecks wegen nu zwaarder mee. 75% van de score wordt bepaald door het cijfer van de Kwaliteitschecks en 25% door het cijfer van de reviews. Objectieve beoordelingen tellen dus meer mee.

Recente beoordeling weegt zwaarder dan oude

Alle beoordelingen telden altijd evenveel mee. Dat was niet terecht, omdat er in vijf jaar veel kan zijn veranderd. Een adviseur die vijf jaar geleden net was begonnen, kan nu op basis van zijn ervaringen misschien wel veel beter adviseren dan toen. Daarom wegen recente beoordelingen zwaarder mee dan oudere beoordelingen. Een nieuwe beoordeling telt volledig mee in de totaalscore en een beoordeling van een jaar geleden telt nog maar voor de helft mee.

Cijfer Kwaliteitscheck opnieuw bekeken

Bij het samenstellen van de Kwaliteitscheck hebben we elk onderdeel een bepaalde score gegeven. We hebben onlangs de Kwaliteitscheck opnieuw kritisch bekeken en besloten sommige onderdelen meer of minder te laten meetellen bij het cijfer. Verder hebben we besloten om onderdelen die niet zijn besproken zwaarder te laten wegen. Want eigenlijk mag niets onbesproken blijven in een adviesgesprek. De AFM controleert daar streng op. Daarom hebben onbesproken onderdelen nu meer effect op het cijfer dan eerst.

Op zoek naar een goede hypotheekadviseur? Ga dan naar ‘Zoek adviseur‘. Vul je postcode in en vind een adviseur bij jou in de buurt.

Lees meer over: hypotheek

Tweeten 0
Google+ 0

Ben je benieuwd of jouw hypotheekadviseur je een goed en volledig advies heeft gegeven? Vul onze online vragenlijst in en ontvang direct een gratis adviesrapport.

Marga Lankreijer-Kos

Over Marga Lankreijer-Kos

Marga houdt zich binnen Independer.nl al ruim 5 jaar bezig met de producten Hypotheken en Lenen. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de vergelijkingen en informatie op de website en weblog, onderzoeken op het gebied van hypotheken, hypotheekadviseurs en lenen. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.610
603