Krista van de Kuilen

| Door: (5 reacties)

Medewerkers vertellen

Na een tijdje in een hele andere branche gewerkt te hebben besloot ik een poging te wagen in een wat serieuzere tak van sport: namelijk levensverzekeringen. In 2006 begon ik bij Independer.nl, toen nog ‘gewoon’ Independer. Toen was Independer.nl was nog een stuk kleiner en hadden we slechts de helft van het (nu bijna overvolle) schoolgebouw waarin we gevestigd zijn in gebruik. De vleugel van de vroegere gymzaal en vergaderkamers werden toen nog in gebruik genomen door een ander bedrijf.

Tijdens mijn sollicitatiegesprekken leek Independer.nl een vlot en gezellig bedrijf te zijn. Geen mannen in pakken en vrouwen in mantelpakjes. Op het plein was een beachvolleybalveld gemaakt, omringd door hooibalen. Buiten zat er een aantal mensen gezellig in het zonnetje te lunchen. Independer.nl leek me een leuk bedrijf om aan het verzekeringsleven te proeven.

In deze periode kwam ik binnen bij Independer.nl. Ik startte op de afdeling levensverzekeringen, waar we onze klanten hielpen met direct ingaande lijfrentes, koopsommen en overlijdensrisicoverzekeringen. De afdeling waar ik werkte hield zich bezig met het afhandelen en begeleiden van de verzekeringen die door de experts waren geadviseerd. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad, in een jong en ontzettend gezellig team. Al snel groeide de productie bij overlijdensrisicoverzekeringen en werd dit een apart team.

Ik bleef met een aantal collega’s de direct ingaande lijfrentes en koopsommen begeleiden. Toen mijn teamleider destijds met zwangerschapsverlof ging, was ik degene die haar taken waar mocht nemen. Dit was een flinke klus, maar na terugkomst wist ik wat ik wilde: teamleider worden. Dat werd mijn nieuwe doel! Inmiddels hadden we ook een vergelijking voor uitvaartverzekeringen en ik werd ‘senior medewerker’, met als uiteindelijke doel teamleider worden. Ik heb ook ontzettend veel geleerd in deze periode.

Eind 2011 besloot Independer.nl te stoppen met het aanbieden van direct ingaande lijfrentes en koopsommen. Independer.nl staat voor transparantie en het werd onmogelijk om deze lastige producten transparanter te maken.

Bij de andere Business Units van Independer.nl blijft de groei verder aanhouden. Er werd mij gevraagd of ik iets zag in een teamleiderfunctie bij de Business Unit Autoverzekeringen. Dit heb ik met beide handen aangenomen en in september 2011 maakte ik de overstap naar autoverzekeringen. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin, en ben door de medewerkers van Business Unit Autoverzekeringen met open armen ontvangen. Na 5 jaar lang bij de Business Unit Levensverzekeringen druk geweest te zijn, dacht ik dat ik het wel even zou leren bij de Business Unit Autoverzekeringen. Daar kwam ik bedrogen uit! Met zo’n 9000 autoverzekeringen per maand en een werkplek waar ongeveer 50 mensen een ruimte delen, zijn er geen rustige momenten, en blijft het rennen. We houden elkaar scherp, en blijven leren.
Maar de 100.000 gesloten autoverzekeringen van vorig jaar en de resultaten die we met zijn allen behalen, maken het dubbel en dwars waard!

Tweeten 0
Google+ 0

Wat vinden medewerkers van Independer.nl ervan om bij Independer.nl te werken? Hier vertellen andere medewerkers meer over hun loopbaan bij Independer.nl.

5 Reacties op dit artikel
 1. Wel fijn om je beter te leren kennen op deze manier :-)!

  Lisa Kaspers (Independer.nl) 10 mei 2012 om 11:50
 2. Leuk om te lezen!

  Marjolein Klinkhamer (Independer.nl) 10 mei 2012 om 12:38
 3. Leuk geschreven!!!

  Sabine (Independer.nl) 14 mei 2012 om 09:25
 4. Wat een leuk verhaal Kris. Bij Auto zijn we heel blij met je:-)

  Yvonne Peek (Independer.nl) 14 mei 2012 om 12:02
 5. Leuk hoor: Krista als storyteller! Succes!

  Elsemiek Meijs 16 mei 2012 om 12:03
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.606
603